Sladoledni sendviči
Iva Savić, aka @culinarypostcards, ti donosi recept za ljetni desert s keksićima i najčokoladnijim čokoladnim sladoledom!
25min
Jednostavna priprema
Datum objave:
21.07.2021
- U posudi pomiješaj brašno, šećer i sol.
- U drugoj posudici pomiješaj rastopljeno ulje i mlijeko. Mokre sastojke dodaj u suhe i miješaj dok se ne povežu.
- Pećnicu zagrij na 170 stupnjeva, a lim za pečenje obloži papirom. Žlicom grabi smjesu i oblikuj rukama kuglice, težine oko 30 g, pa ih pritisni dlanom da dobiješ formu keksa. Na lim za pečenje ostavi dovoljno prostora među keksima jer će se tijekom pečenja malo raširiti.
- Peci 10 min na 170 stupnjeva. Potom izvadi iz pećnice i pusti da se ohlade.
- Na dno keksa stavi manju kuglicu sladoleda pa ju pritisni s dnom drugog keksa da dobiješ formu sendviča. Ponovi isto s ostatkom i posluži odmah!
- 90 g zobenog brašna
- 30 g tapioka brašna (škroba)
- 10 g lanenog brašna
- prstohvat soli
- 40 g brezinog šećera
- 30 g kokosovog šećera
- 35 g rastopljenog kokosovog ulja
- 30 g napitka od badema (ili nekog drugog biljnog napitka)
- 1 čašica (125ml) Indy and Pippa sladoleda Chocojoy (ili drugog okusa po želji)
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar