Datum objave:
27.01.2025
- Chia sjemenke sameljite u mlinčiću za kavu i namočite.
- Općenito, 1 žlica chia sjemenki namočenih u 4 žlice vode zamjenjuje 1 jaje. Dovoljno je da budu namočene 15 minuta.
- Pomiješajte sve suhe sastojke u jednoj posudi. Pomiješajte sve mokre sastojke, uključujući natopljene chia sjemenke, u drugoj posudi.
- Umiješajte mokre sastojke u suhe.
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- Smjesu stavite u kalup za kruh koji ste prethodno nauljili.
- Pecite 50-60 minuta.
- Kad izvadite iz pećnice, ostavite kruh da se hladi u kalupu još 10-ak minuta i nakon toga ga izvadite na rešetku da se hladi.
Tips & tricks:
- Kruh je najbolje ostaviti da se potpuno ohladi. Ako ne možete čekati i želite ga probati toplog budite spremni da će se vjerojatno mrviti, a možda i biti još malo vlažan iznutra.
- Ako vam kruh ostane prevlažan iznutra (moguće je ako se dogodi da brašno manje upije tekućinu), možete ga i narezati na kriške dok je topao i kriške ubaciti u pećnicu na još 10-15 minuta. Ovo je super varijanta ako kruh radite za neku priliku kada vam dolaze gosti jer dobijete nešto tipa bruschetta.
- 1.5 šalica bezglutenskog brašna – možete kupiti gotovo ili sami pomiješati tako da stavite po 1/3 brašna od riže, prosa i zobi
- 2 žlice praha tapioke
- 1 šalica sjeckanih pistacija
- 1 žličica praška za pecivo
- ½ žličice sobe bikarbone
- ½ žličice soli
- 3 žlice chia sjemenki
- ½ šalice ulja
- ½ šalice jogurta od soje
- ¼ šalice biljnog napitka po izboru
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar