Slasne tortilje s gljivama i povrćem
Donosimo ti recept za tortilje koje je osmislila naša ambasadorica, Iva Savić - autorica Instagram profila @culinarypostcards.
20min
Vrlo jednostavna priprema
Datum objave:
12.07.2021
- Gljive očisti i nareži na trakice debljine cca 3-4mm.
- Pomiješaj sve sastojke za marinadu pa ubaci gljive, promiješaj i ostavi da odstoji barem 20ak minuta.
- Salatu operi i natrgaj na manje komade.
- Rajčicu operi i nareži na tanke ploške.
- Avokado nareži na tanje ploške.
- U jako zagrijanoj tavi debljeg dna (ili grill tavi) ispeci gljive, dodajući im marinadu tijekom pečenja.
- Za pripremu tortilja dobro zagrij tavu pa tortilje ugrij i zapeci samo s jedne strane.
- Na tortilje slaži salatu, gljive, rajčicu i avokado te začini s umakom po želji. Jednu po jednu preklopi i posluži.
Sve što trebaš je tu! Klikni i pogledaj proizvode koji ti trebaju za pripremu ovih tortilja.
Fotografija: Iva Savić @culinarypostcards
- 1 pakiranje tortilja AMAIZIN s exstra vlaknima
- 6 većih listova salate
- 2 veće rajčice
- 2 avokada
- 4 portobello gljive (ili oko 250g smeđih šampinjona)
Marinada za gljive:
- 2 žlice sezamovog ulja
- 2 žlice tamarija sosa
- mljevena crvena paprika
- 1 žličica kokosovog šećera
- Sriracha ili drugi umak po želji, za poslužiti