Filtriranje
Web trgovina
0800 246 246
Pon - Pet od 8 do 16h
Početna Recepti Slatka i sirova pita s jagodama
Christina Pirello

Slatka i sirova pita s jagodama

Iskoristite prefine jagode dok ih još ima i napravite ovaj jednostavan i ukusan recept koji preporučuje karizmatična Christina Pirello. Pećnica vam neće biti potrebna.

30min
Vrlo jednostavna priprema
Datum objave: 04.06.2014

U posudi dobro pomiješajte jagode, limunov sok, vaniliju, rižin slad i prstohvat soli. Ostavite sa strane dok pripremate koru. U multipraktik stavite bademe i najvećom ih brzinom usitnite dok ne počnu nalikovati na krušne mrvice. Istresite ih na kalup za pite promjera oko 22 cm.

U miješalicu stavite datulje i dodajte 1 žličicu vode te najvećom brzinom dobro usitnite, bit će malo grudaste. Miješajte bademe i datulje dok se ne povežu, a zatim smjesu ravnomjerno rasporedite i utisnite po dnu i rubovima kalupa kako biste dobili koru.

Obilno nadjenite koru smjesom jagoda ne koristeći tekućinu koja je ostala. Stavite u hladnjak dva sata prije nego što ćete pitu narezati na kriške i poslužiti.

Preuzeto iz kuharice Na brzinu, Christine Pirello, Planetopija.
Fotografija: Maja Danica Pečanić

Komentari 0
Pošaljite svoj komentar

Vaš email neće biti objavljen i koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar
Nema komentara. Budi prvi!

Sastojci za 6-8 osoba
1 kg svježih jagoda, očišćenih i narezanih na četvrtine
Sok ½ limuna
1 žličica čistog ekstrakta vanilije
½ šalice rižinog slada
Morska sol
2 šalice sirovih badema
1¾ šalice datulja bez koštica

bioNewsletter
Zdrave ideje i savjeti stižu direktno na mail.
Newsletter šaljemo jednom tjedno, ni mi ne volimo spam :)
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)