Naruči putem weba te preuzmi i plati paket u odabranoj trgovini!
0800 246 246
3 (3) Podsjetnik (0)

(0)

Košarica (0)
Svi proizvodi
Početna Recepti Slatka i sirova pita s jagodama

Slatka i sirova pita s jagodama

U posudi dobro pomiješajte jagode, limunov sok, vaniliju, rižin slad i prstohvat soli. Ostavite sa strane dok pripremate koru. U multipraktik stavite bademe i najvećom ih brzinom usitnite dok ne počnu nalikovati na krušne mrvice. Istresite ih na kalup za pite promjera oko 22 cm.

U miješalicu stavite datulje i dodajte 1 žličicu vode te najvećom brzinom dobro usitnite, bit će malo grudaste. Miješajte bademe i datulje dok se ne povežu, a zatim smjesu ravnomjerno rasporedite i utisnite po dnu i rubovima kalupa kako biste dobili koru.

Obilno nadjenite koru smjesom jagoda ne koristeći tekućinu koja je ostala. Stavite u hladnjak dva sata prije nego što ćete pitu narezati na kriške i poslužiti.

Preuzeto iz kuharice Na brzinu, Christine Pirello, Planetopija.
Fotografija: Maja Danica Pečanić

Vrijeme pripreme 30 min
Složenost Vrlo jednostavna priprema
Sastojci 8 sastojaka

Sastojci za 6-8 osoba
1 kg svježih jagoda, očišćenih i narezanih na četvrtine
Sok ½ limuna
1 žličica čistog ekstrakta vanilije
½ šalice rižinog slada
Morska sol
2 šalice sirovih badema
1¾ šalice datulja bez koštica

Na vrh