U posudi dobro pomiješajte jagode, limunov sok, vaniliju, rižin slad i prstohvat soli. Ostavite sa strane dok pripremate koru. U multipraktik stavite bademe i najvećom ih brzinom usitnite dok ne počnu nalikovati na krušne mrvice. Istresite ih na kalup za pite promjera oko 22 cm.
U miješalicu stavite datulje i dodajte 1 žličicu vode te najvećom brzinom dobro usitnite, bit će malo grudaste. Miješajte bademe i datulje dok se ne povežu, a zatim smjesu ravnomjerno rasporedite i utisnite po dnu i rubovima kalupa kako biste dobili koru.
Obilno nadjenite koru smjesom jagoda ne koristeći tekućinu koja je ostala. Stavite u hladnjak dva sata prije nego što ćete pitu narezati na kriške i poslužiti.
Preuzeto iz kuharice Na brzinu, Christine Pirello, Planetopija.
Fotografija: Maja Danica Pečanić
Sastojci za 6-8 osoba
- 1 kg svježih jagoda, očišćenih i narezanih na četvrtine
- Sok ½ limuna
- 1 žličica čistog ekstrakta vanilije
- ½ šalice rižinog slada
- Morska sol
- 2 šalice sirovih badema
- 1¾ šalice datulja bez koštica
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar!