Datum objave:
14.05.2021
- U posudi dobro pomiješaj jagode, limunov sok, vaniliju, rižin slad i prstohvat soli. Ostavi sa strane dok pripremiš podlogu. U multipraktik stavi bademe i najvećom ih brzinom usitni dok ne počnu nalikovati na krušne mrvice. Istresi ih na kalup za pite promjera oko 22 cm.
- U miješalicu stavi datulje i dodajte 1 žličicu vode te najvećom brzinom dobro usitni, bit će malo grudaste. Miješaj bademe i datulje dok se ne povežu, a zatim smjesu ravnomjerno rasporedi i utisni po dnu i rubovima kalupa.
- Obilno nadjeni podlogu smjesom jagoda ne koristeći tekućinu koja je ostala. Stavi u hladnjak dva sata prije nego što ćeš pitu narezati na kriške i poslužiti.
Preuzeto iz kuharice Na brzinu, Christine Pirello, Planetopija.
Fotografija: Maja Danica Pečanić
Sastojci za 6-8 osoba
- 1 kg organskih jagoda, očišćenih i narezanih na četvrtine
- Sok ½ limuna
- 1 žličica čistog ekstrakta vanilije
- ½ šalice rižinog slada
- Morska sol
- 2 šalice sirovih badema
- 1¾ šalice datulja bez koštica
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar