Iskoristi organske jagode dok ih još ima i napravi ovaj jednostavan i ukusan recept koji preporučuje karizmatična Christina Pirello. Pećnica ti neće biti potrebna.
30min
Vrlo jednostavna priprema
Datum objave:14.05.2021
U posudi dobro pomiješaj jagode, limunov sok, vaniliju, rižin slad i prstohvat soli. Ostavi sa strane dok pripremiš podlogu. U multipraktik stavi bademe i najvećom ih brzinom usitni dok ne počnu nalikovati na krušne mrvice. Istresi ih na kalup za pite promjera oko 22 cm.
U miješalicu stavi datulje i dodajte 1 žličicu vode te najvećom brzinom dobro usitni, bit će malo grudaste. Miješaj bademe i datulje dok se ne povežu, a zatim smjesu ravnomjerno rasporedi i utisni po dnu i rubovima kalupa.
Obilno nadjeni podlogu smjesom jagoda ne koristeći tekućinu koja je ostala. Stavi u hladnjak dva sata prije nego što ćeš pitu narezati na kriške i poslužiti.
Preuzeto iz kuharice Na brzinu, Christine Pirello, Planetopija.
Fotografija: Maja Danica Pečanić
Podijeli s prijateljima
Facebook
Whatsapp
Viber
Pošalji prijatelju na email
Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar