Datum objave:
14.11.2022
- Za nadjev očisti kruške pa ih izreži na ploške te zajedno sa ostalim sastojcima stavi u multipraktik i napravi nadjev tj. slatko punjenje za jastučiće.
- Gotovi nadjev ostavi sa strane dok pripremiš tijesto.
- Eritritol stavi u blender ili mlinac za kavu i samelji u sitni prah pa odmjeri potrebnu količinu za tijesto. Višak spremi u zatvorenu staklenku za daljnja korištenja.
- Sve suhe sastojke za tijesto stavi u multipraktik i zajedno zblendaj u sitno brašno. Potom dodaj ulje i tekućinu te ponovno blendaj dok se sve poveže u ljepljivu strukturu koju možeš jednostavno razvaljati.
- Gotovu kuglu tijesta premjesti na papir ili neku drugu podlogu koju koristiš za razvlačenje pa razvuci tijesto u pravokutnik veličine 32x32cm. Vanjske rubove tijesta izravnaj rezačem za tijesto ili nožem kako bi svaki jastučić imao ravne rubove.
- Razvučeno tijesto izreži u 9 ili 18 pravokutnika (ovisno želiš li malene ili veće jastučiće) i na svaki nanesi jednaku količinu nadjeva pa pažljivo podižući suprotne krajeve zatvori „jastučić“.
- Jastučiće spremi u hladnjak na nekoliko sati da se stisnu te ih prije serviranja pospi eritritolom u prahu i posluži.
- Čuvaj ih u hladnjaku do pet dana.
*Gotove jastučiće možeš umjesto u hladnjak staviti u dehidrator 6-8h na 45*C ili u pećnicu na 180 stupnjeva 10-ak minuta.
Sastojci za raw tijesto
- 1 šalica zobenih pahuljica
- ½ šalice mljevenih sjemenki sezama
- ¼ šalice kokosovog brašna
- 2 žlice lukuma praha
- 2 žlice eritritola u prahu
- ½ žlice mljevenenih sjemenki zlatnog lana
- 1 žličica psyllium praha
- ¼ žličice burbon vanilije
- ¼ žličice cejlonskog cimeta u prahu
- 1/8 žličice praha kurkume za boju
- 1-2 žlice kokosovog ulja
- ½ šalice biljnog napitka ili vode
Sastojci za nadjev
- 500 g očišćenih kruški
- 5-6 žlica komiškog rogača u prahu
- 1 žlica psyllium praha
- 1 žličica cejlonskog cimeta u prahu
- ¼ žličice burbon vanilije u prahu
- ½ žličice tamarija
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar