Jagode su najomiljenije bobičasto voće, jarko crvene boje, ugodna mirisa, osvježavajuća i blaga slatkasta okusa. Bogate su antioksidansima, posebno vitaminom C.
Šumske jagode, posebna su poslastica. Evo kako ćete ih u samo nekoliko minuta pretvoriti u slasno "slatko". :)
Sterilizirajte staklenke. Odaberite zrele i sočne šumske jagode te ih očistite od peteljki i listića. Odstranite zelene jagode. Očišćene jagode operite pod blagim mlazom hladne vode i ocijedite. Pomiješajte slad, sok i vodu i ugrijte na jakoj vatri. Pustite da zakipi pa u smjesu ubacite jagode. Kuhajte 2–3 minute. Stavite u tople staklenke (male).
Napomena: Na ovaj se način mogu pripremati vrtne jagode, maline, marelice, breskve i kruške (marelice, breskve i kruške treba oguliti i 2 minute blanširati). Uživajte!
Recept preuzet iz kuharice Zimnica, Tončike Cukrov.
Fotografija: Maja Danica Pečanić
½ kg šumskih jagoda
2 šalice rižinog slada
2 žlice sirupa od jabuka
2 prstohvata morske soli
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar