Kategorije
Početna Recepti Slatko od šumskih jagoda
Tončika Cukrov, Makronovina učiteljica kuhanja

Slatko od šumskih jagoda

Iskoristite sezonu šumskih jagoda i pripremite domaće slatko od šumskih jagoda s rižinim sladom. 

10min
Jednostavna priprema
Datum objave: 28.05.2015

Jagode su najomiljenije bobičasto voće, jarko crvene boje, ugodna mirisa, osvježavajuća i blaga slatkasta okusa. Bogate su antioksidansima, posebno vitaminom C.

Šumske jagode, posebna su poslastica. Evo kako ćete ih u samo nekoliko minuta pretvoriti u slasno "slatko". :)

Sterilizirajte staklenke. Odaberite zrele i sočne šumske jagode te ih očistite od peteljki i listića. Odstranite zelene jagode. Očišćene jagode operite pod blagim mlazom hladne vode i ocijedite. Pomiješajte slad, sok i vodu i ugrijte na jakoj vatri. Pustite da zakipi pa u smjesu ubacite jagode. Kuhajte 2–3 minute. Stavite u tople staklenke (male).

Napomena: Na ovaj se način mogu pripremati vrtne jagode, maline, marelice, breskve i kruške (marelice, breskve i kruške treba oguliti i 2 minute blanširati). Uživajte!

Recept preuzet iz kuharice Zimnica, Tončike Cukrov. 
Fotografija: Maja Danica Pečanić

Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

½ kg šumskih jagoda
2 šalice rižinog slada
2 žlice sirupa od jabuka
2 prstohvata morske soli

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (21)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)