Iskoristite sezonu šumskih jagoda i pripremite domaće slatko od šumskih jagoda s rižinim sladom.
10min
Jednostavna priprema
Datum objave:28.05.2015
Jagode su najomiljenije bobičasto voće, jarko crvene boje, ugodna mirisa, osvježavajuća i blaga slatkasta okusa. Bogate su antioksidansima, posebno vitaminom C.
Šumske jagode, posebna su poslastica. Evo kako ćete ih u samo nekoliko minuta pretvoriti u slasno "slatko". :)
Sterilizirajte staklenke. Odaberite zrele i sočne šumske jagode te ih očistite od peteljki i listića. Odstranite zelene jagode.
Očišćene jagode operite pod blagim mlazom hladne vode i ocijedite.
Pomiješajte slad, sok i vodu i ugrijte na jakoj vatri.
Pustite da zakipi pa u smjesu ubacite jagode. Kuhajte 2–3 minute.
Stavite u tople staklenke (male).
Napomena: Na ovaj se način mogu pripremati vrtne jagode, maline, marelice, breskve i kruške (marelice, breskve i kruške treba oguliti i 2 minute blanširati). Uživajte!
Recept preuzet iz kuharice Zimnica, Tončike Cukrov.
Fotografija: Maja Danica Pečanić
Podijeli s prijateljima
Facebook
Whatsapp
Viber
Pošalji prijatelju na email
Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar