Polovice tempeha prokuhaj u vodi 10-tak minuta, izvadi i osuši. U posudu s poklopcem stavi protisnuti češnjak, origano, jabučni ocat, povrtni temeljac, tamari, datulje, odkoštene masline prerezane na pola, kapare i dodaj papra po želji. Sve dobro promiješaj. Nareži tempeh na kockice i dodaj marinadi. Poklopi i stavi u frižider da se marinira nekoliko sati ili preko noći.
U zagrijanu pećnicu stavi tempeh s marinadom i dodaj sok naranče te mirin. Peci 60 minuta dok tempeh postane smećkast na rubovima. Po potrebi dodaj povrtnog temeljca dok se peče. Serviraj sa smeđom rižom i kratko kuhanim zelenim povrćem. Uživaj :)
Radionica "Soja - vege kraljica proteina"
Pridruži se Lani i nutricionistkinji Mateji na radionici na kojoj ćeš naučiti fine recepte od soje - slane i slatke od predjela do deserta. Vidimo se u Makronovi 16.3.2017. 17-19 sati. Rezerviraj svoje mjesto i saznaj više!
200 g tempeha
5 režnjeva češnjaka
2 žlice origana
¼ šalice jabučnog octa
½ šalice povrtnog temeljca ili vode
1 jušna žlica tamarija
½ šalice datulja narezanih na kockice
¼ šalice zelenih maslina
¼ šalice crnih maslina
¼ šalice kapara
papar po želji
½ šalice soka od naranče
2 žlice mirina ili bijelog suhog vina
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar!