Pomiješajte brašno, vodu, ulje i začine i dobit ćete tijesto slično onom za palačinke, ali gušće. Ostavite da stoji 2 sata. Pećnicu zagrijte na 200°C. Nauljenu okruglu pliticu za pečenje stavite na nekoliko minuta u pećnicu da se zagrije. U nju izlijte smjesu i pecite oko 10 minuta na srednjoj rešetki.
Napomena:
* Soccu možete peći na nauljenoj tavi.
* Možete je jesti samu, punjenu nekim pirjanim povrće, klicama ili uz namaz.
* Možete je pripremiti i deblju te posuti npr. rajčicama, lukom i sl. i malo dulje peći.
Još slasnih recepata za izradu domaćeg kruha, peciva, pogača, kiflica i drugih zamamnih pekarskih delicija pripremljenih od zdravih ekoloških sastojaka pronaći ćete u novoj kuharici KRUH I PECIVA.
Recept i fotografija preuzeti iz kuharice Kruh i peciva, Maje Kefeček (Planetopija).
Fotografija: Maja Danica Pečanić
200 g slanutkovog brašna
400 ml vode
2 žlice maslinovog ulja
1 žličica soli
svježe mljeveni šareni papar
provansalski začin
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar