Najjednostavnije i najbrže talijansko jelo koje nas uvijek osvaja upravo svojom jednostavnošću. Toliko je ukusno, a ne zahtjeva puno vremena ni oko pripreme niti kod kuhanja.
Priprema
Na maslinovom ulju pržite nasjeckani luk dok ne postane staklast. Dodajte sitno sjeckani češnjak i grančice svježeg origana pa kratko pržite, a zatim dodajte svježu rajčicu narezanu na manje komade. One će pustiti svoj sok tokom kuhanja ali po potrebi možete dodati malo vode ili povrtnog temeljca. Kad rajčice omekšaju dodajte sol, papar i pasiranu rajčicu. Kuhajte na laganoj vatri cca 15 minuta. Ako vam je umak kiselkast dodajte 1 žlicu agavinog sirupa. Poslužite uz kuhane spaghette i puno svježeg bosiljka.
- 350g Ekozona spaghetti
- 1 glavica luka
- 3-4 režnja češnjaka
- 3 svježe rajčice
- par grančica svježeg origana ili 1 žličica suhog
- prstovat soli
- malo drobljenog papra u zrnu
- 300ml pasirane rajčice s bosiljkom La Bio Idea
- 1-2 žlice maslinovog ulja
- 1 žlica agavinog sirupa, po potrebi
- svježi bosiljak
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar