Datum objave:
23.11.2012
![]() |
Ovo je jedan od najjednostavnijih i najbržih raw food recepata. Kada odnekuda doletite kući, gladni i nemate vremena niti volje za duge pripreme superukusnog objeda dovoljna vam je tikvica i šaka indijskih oraščića da u 10 minuta napravite super obrok! |
- Za umak sve sastojke stavite u blender i miksajte dok ne dobijete glatki, kremasti umak.
- Za tjesteninu operite tikvicu, odstranite krajeve. Spiralizatorom izradite uske rezance poput spaghetta. Umjesto spiralizatora guljačem možete narezati tikvicu na tanke ploške pa nožem po dužini izrezati na tanke trakice.
- 10-ak minuta prije posluživanja rezance posolite, nauljite, umiješajte kapare i usitnjeni kopar, i pomiješajte. Tako će rezanci omekšati. Prelijte umakom pa poslužite. Dobar tek! :-)
Za tjesteninu
- 1 tikvica
- malo soli
- 2 žlice maslinovog ulja
Za umak
- 1 šalica indijskih oraščića
- ½ šalice vode
- 1 žlica limunova soka
- ½ žličice himalajske soli
- papar po želji
- malo cijelih kapara
- 1 žlica prehrambenog kvasca
- svježi kopar
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar