Ovo je jedan od najjednostavnijih i najbržih raw food recepata. Kada odnekuda doletite kući, gladni i nemate vremena niti volje za duge pripreme superukusnog objeda dovoljna vam je tikvica i šaka indijskih oraščića da u 10 minuta napravite super obrok!
- Za umak sve sastojke stavite u blender i miksajte dok ne dobijete glatki, kremasti umak.
- Za tjesteninu operite tikvicu, odstranite krajeve. Spiralizatorom izradite uske rezance poput spaghetta. Umjesto spiralizatora guljačem možete narezati tikvicu na tanke ploške pa nožem po dužini izrezati na tanke trakice.
- 10-ak minuta prije posluživanja rezance posolite, nauljite, umiješajte kapare i usitnjeni kopar, i pomiješajte. Tako će rezanci omekšati. Prelijte umakom pa poslužite. Dobar tek! :-)
Za 2 ososbe
Za tjesteninu
1 tikvica
malo soli
2 žlice maslinovog ulja
Za umak
1 šalica indijskih oraščića
½ šalice vode
1 žlica limunova soka
½ žličice himalajske soli
papar po želji
malo cijelih kapara
1 žlica prehrambenog kvasca
svježi kopar
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar