Datum objave:
28.07.2014
Skuhajte tjesteninu u posoljenoj vodi. Ocijedite. Sitno isjeckajte luk i ispirjajte ga na zagrijanom maslinovom ulju 3-4 minute. Dodajte tofu i tamari pa pirjajte još 3-4 minute. Dodajte brokulu i ocat pa pirjajte još 3-4 minute tako da se brokula skuha u pari, ali zadrži svoju zelenu boju. Umiješajte bosiljak, peršin i tjesteninu pa sve dobro miješajte 1-2 minute na vatri. Pospite dimljenim tofuom. U slast!
Recept i fotografija preuzeti iz kuharice Ljeto, Jadranke Boban Pejić
Izdavač: Planetopija
Fotografija: Dag Oršić
Stiliziranje hrana: Željka Fordren -Jambrešić
- 300 g spirela od cjelovitog brašna
- 3 šalice brokule narezane na tanje ploške
- 1 crveni luk
- 400 g izmrvljenog tofua
- 1 žlica maslinovog ulja
- 2 žlice tamarija
- 1 žlica umeboshi octa
- 1/2 šalice sitno sjeckanog peršina
- 1 žličica svježeg ili 1/2 žličice suhog bosiljka
- 1/2 šalice naribanog dimljenog tofua
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar!