Kategorije
Početna Recepti Spirulina čoko keksi
Marina Brekalo

Spirulina čoko keksi

Pogledaj recept bio&bio ambasadorice Marine Brekalo za hrskave raw keksiće sa spirulinom i pistacijom u homemade čokoladnoj glazuri s kako maslacem.

60min
Jednostavna priprema
Datum objave: 25.10.2021
  1. U veću posudu stavi sve sastojke za kekse, osim pistacije.
  2. Pistacije izreži na uzdužne ploškice pa ih dodaj smjesi, ali pazi da komadići ne budu preveliki kako ne bi utjecali na povezivanje smjese.
  3. Sve dobro izmiješaj. Smjesa bi trebala biti slatka i ljepljiva.
  4. Pripremi silikonsku podlogu i prekrij ju papirom za pečenje.
  5. Žlicom grabi hrpice smjese i stavljaj ih na podlogu.
  6. Kalupom za kekse od hrpica smjese oblikuj kekse željenog oblika. 
  7. Pripremljene kekse stavi u hladnjak na 20tak minuta.
  8. Dok se keksi hlade pripremi čokoladnu glazuru. Rastopi kakao maslac pa u njega dodaj kakao u prahu, burbon vaniliju i sol te izmiješaj. Na kraju glazuri dodaj javorov sirup i još jednom dobro izmiješaj.
  9. Na ohlađene kekse čokoladnu glazuru nanesi žlicom ili pažljivo svaki keks do pola umoči u lončić s glazurom. 
  10. Kekse vrati u hladnjak na sat vremena i nakon toga posluži.

 

Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

Sastojci za kekse:

 

Sastojci za glazuru:

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)