Datum objave:
25.10.2021
- U veću posudu stavi sve sastojke za kekse, osim pistacije.
- Pistacije izreži na uzdužne ploškice pa ih dodaj smjesi, ali pazi da komadići ne budu preveliki kako ne bi utjecali na povezivanje smjese.
- Sve dobro izmiješaj. Smjesa bi trebala biti slatka i ljepljiva.
- Pripremi silikonsku podlogu i prekrij ju papirom za pečenje.
- Žlicom grabi hrpice smjese i stavljaj ih na podlogu.
- Kalupom za kekse od hrpica smjese oblikuj kekse željenog oblika.
- Pripremljene kekse stavi u hladnjak na 20tak minuta.
- Dok se keksi hlade pripremi čokoladnu glazuru. Rastopi kakao maslac pa u njega dodaj kakao u prahu, burbon vaniliju i sol te izmiješaj. Na kraju glazuri dodaj javorov sirup i još jednom dobro izmiješaj.
- Na ohlađene kekse čokoladnu glazuru nanesi žlicom ili pažljivo svaki keks do pola umoči u lončić s glazurom.
- Kekse vrati u hladnjak na sat vremena i nakon toga posluži.
Sastojci za kekse:
- ½ šalice sirove nesoljene pistacije
- ½ šalice oljuštenih sjemenki konoplje
- ¼ šalice sezamovih sjemenki
- ¼ šalice sitnog kokosovog brašna
- 2-3 žlice sirupa od agava
- 3 žlice rastopljenog kakao maslaca
- ¼ žličice havajske Spiruline u prahu
- ¼ žličice burbon vanilije u prahu
Sastojci za glazuru:
- 2 žlice rastopljenog kakao maslaca
- 2 žlice javorovog sirupa
- 1 žlica kakao praha
- Prstohvat burbon vanilije
- Prstohvat soli
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar