Naruči putem weba te preuzmi i plati paket u odabranoj trgovini!
0800 246 246
3 (3) Podsjetnik (0)

(0)

Košarica (0)
Svi proizvodi
Početna Recepti Šufnudle s orasima i makom

Šufnudle s orasima i makom

Skuhajte krumpir u kori.  Kad se malo ohladi,  ogulite ga i  propasirajte. Umijesite  tijesto tako da  u brašno stavite topli pasirani krumpir,  sol i kokosovu mast. Tijesto mijesite kratko dok  se  svi  sastojci ne povežu. Pobrašnite  radnu  površinu i od tijesta razvucite  dugačku  „zmiju". Režite je na male komadiće koje zatim zakotrljajte i utisnite vilicom. Svaki komad pobrašnite. Kuhajte šufnudle u slanoj kipućoj vodi dok ne isplivaju na površinu. Ocijedite ih i  isperite hladnom vodom.  

 

Sameljite  mak  i dodajte  mu  vanilin  šećer.  Sameljite  orahe i pomiješajte ih s makom. Šufnudle  servirajte s mješavinom maka i oraha, uz malu žlicu pekmeza od šljiva. Uživajte! 


Želite li saznati kako se spravljaju ovakva zanimljiva i ukusna jela inspirirana domaćom kuhinjom, pridružite nam se 9. i 11.4. na radionici kuhanja Domaća jela koju vodi Željka Fordren Jambrešić i Jasmina Vrbanec u zagrebačkoj Makronovi

Vrijeme pripreme 40 min
Složenost Srednje složena priprema
Sastojci 12 sastojaka

1 kg bijelog brašnastog krumpira
20 dag rižinog brašna
7 dag polu bijelog pšeničnog brašna
1 žlica kukuruznog škroba
1/2 žličice soli
1 žlica kokosove masti
10 dag maka
10 dag oraha
1 vanilin bourbon šećer
pekmez od šljiva

 

Na vrh