Isprobajte ovaj recept i uživajte u okusu domaćih "šufnudla" s cjelovitim i organskim sastojcima.
40min
Srednje složena priprema
Datum objave:01.04.2015
Skuhajte krumpir u kori. Kad se malo ohladi, ogulite ga i propasirajte. Umijesite tijesto tako da u brašno stavite topli pasirani krumpir, sol i kokosovu mast. Tijesto mijesite kratko dok se svi sastojci ne povežu. Pobrašnite radnu površinu i od tijesta razvucite dugačku „zmiju". Režite je na male komadiće koje zatim zakotrljajte i utisnite vilicom. Svaki komad pobrašnite. Kuhajte šufnudle u slanoj kipućoj vodi dok ne isplivaju na površinu. Ocijedite ih i isperite hladnom vodom.
Sameljite mak i dodajte mu vanilin šećer. Sameljite orahe i pomiješajte ih s makom. Šufnudle servirajte s mješavinom maka i oraha, uz malu žlicu pekmeza od šljiva. Uživajte!
Želite li saznati kako se spravljaju ovakva zanimljiva i ukusna jela inspirirana domaćom kuhinjom, pridružite nam se 9. i 11.4. na radionici kuhanja Domaća jela koju vodi Željka Fordren Jambrešić i Jasmina Vrbanec u zagrebačkoj Makronovi.
Podijeli s prijateljima
Facebook
Whatsapp
Viber
Pošalji prijatelju na email
Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.
1 kg bijelog brašnastog krumpira
20 dag rižinog brašna
7 dag polu bijelog pšeničnog brašna
1 žlica kukuruznog škroba
1/2 žličice soli
1 žlica kokosove masti
10 dag maka
10 dag oraha
1 vanilin bourbon šećer
pekmez od šljiva
Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!
Hvala na povjerenju. Poslali smo Vam e-mail s linkom, potvrdite ga klikom na link i predbilježeni ste. :)
bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar