Filtriranje
Web trgovina
0800 246 246
Pon - Pet od 8 do 16h
Početna Recepti Šufnudle s orasima i makom
Željka Fordren Jambrešić

Šufnudle s orasima i makom

Isprobajte ovaj recept i  uživajte u okusu domaćih "šufnudla" s cjelovitim i organskim sastojcima.

40min
Srednje složena priprema
Datum objave: 01.04.2015
Skuhajte krumpir u kori.  Kad se malo ohladi,  ogulite ga i  propasirajte. Umijesite  tijesto tako da  u brašno stavite topli pasirani krumpir,  sol i kokosovu mast. Tijesto mijesite kratko dok  se  svi  sastojci ne povežu. Pobrašnite  radnu  površinu i od tijesta razvucite  dugačku  „zmiju". Režite je na male komadiće koje zatim zakotrljajte i utisnite vilicom. Svaki komad pobrašnite. Kuhajte šufnudle u slanoj kipućoj vodi dok ne isplivaju na površinu. Ocijedite ih i  isperite hladnom vodom.  

 

Sameljite  mak  i dodajte  mu  vanilin  šećer.  Sameljite  orahe i pomiješajte ih s makom. Šufnudle  servirajte s mješavinom maka i oraha, uz malu žlicu pekmeza od šljiva. Uživajte! 


Želite li saznati kako se spravljaju ovakva zanimljiva i ukusna jela inspirirana domaćom kuhinjom, pridružite nam se 9. i 11.4. na radionici kuhanja Domaća jela koju vodi Željka Fordren Jambrešić i Jasmina Vrbanec u zagrebačkoj Makronovi

Komentari 0
Pošaljite svoj komentar

Vaš email neće biti objavljen i koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar
Nema komentara. Budi prvi!

1 kg bijelog brašnastog krumpira
20 dag rižinog brašna
7 dag polu bijelog pšeničnog brašna
1 žlica kukuruznog škroba
1/2 žličice soli
1 žlica kokosove masti
10 dag maka
10 dag oraha
1 vanilin bourbon šećer
pekmez od šljiva

 

bioNewsletter
Zdrave ideje i savjeti stižu direktno na mail.
Newsletter šaljemo jednom tjedno, ni mi ne volimo spam :)
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)