Naruči putem weba te preuzmi i plati paket u odabranoj trgovini!
0800 246 246
3 (3) Podsjetnik (0)

(0)

Košarica (0)
Svi proizvodi

Sushi

Tostirajte nori algu tako da sjajnu stranu okrenete prema plamenu i pomičete iznad plamena sve dok ne poprimi tamnozelenu boju.  Sjajnu stranu nori alge okrenite na sushimat. Navlažite ruke hladnom vodom pa kuhanu rižu (1-1 i 1/2 šalicu) rasporedite na algu tako da pokrije 2/3 površine. Na dijelu alge koji je okrenut prema vama ostavite 1 cm nepokriven, a 2 cm nepokrivena na dijelu koji je dalje od vas. Mrkvu narežite na ploške po dužini, a ploške na duge tanke štapiće.

Zagrijte vodu u posudi (visina vode 2 cm) te kratko prokuhajte duge štapiće mrkve (2-3 minute). Izvadite mrkvu i ostavite da se ohladi. U kipuću vodu uronite pera mladog luka i odmah ih izvadite te ohladite. Prženi ili dimljeni tofu, prženi seitan ili tempeh narežite na duguljaste trakice.

Pomiješajte tahini i umeboshi pastu. Na udaljenosti približno 4 cm od vama bližeg ruba nori alge nanesite po širini smjese tahinija i umeboshi paste pa poslažite povrće, seitan, tofu ili tempeh. Sushi se radi kao i rolada. Prvo odignite bliži rub sushimata i alge pa nastavite rolati algu koristeći sushimat samo kao vanjsko pomagalo da lakše možete stisnuti algu. Ponovno umotajte svitak u sushimatu i čvrsto pritisnite.

Odmotajte i narežite vlažnim nožem: na pola pa sve dok ne dobijete 8 kriški.

Poslužite uz japanski wasabi hren i tamari umak. Uživajte!

Vrijeme pripreme 45 min
Složenost Srednje složena priprema
Sastojci 9 sastojaka

4 lista nori alge
5-6 šalica kuhane riže
1 mrkva
4 pera mladog luka
2 kriške tofua, seitana ili tempeha
1 žlica tahinija
1 žličica umeboshi paste

 

Na vrh