Priprema:
Za nadjev pomiješajte sve sastojke u zdjelici i ostavite sa strane dok pripremate biskvit za roladu.
Sameljite zobene pahuljice u sitno brašno te u multipraktik dodajte i sve ostale suhe sastojke te blendajte kako bi se sastojci ravnomjerno izmiješali. Dodajte potom suhe marelice i datulje i nastavite blendati dok se suho voće ne usitni. Potom dodajte bademovo mlijeko i tamari i nastavite blendati. Smjesa za biskvit je gotova kada se poveže u ljepljivu kuglu tijesta.
Na masnom papiru ili silikonskoj podlozi razvucite tijesto te premažite nadjevom i pažljivo zarolajte.
Gotovu roladu uvaljajte u sjemenke sezama i ostavite zamotanu u hladnjaku sat dva te poslužite.
Ostatke rolade čuvajte u hladnjaku zaštićene od isušivanja do kraja konzumacije.
Sastojci za biskvit:
- 1 šalica bademovog brašna
- ¾ šalice zobenih pahuljica
- ¼ šalice kakaa u prahu
- 1 šalica suhih marelica
- ½ šalice datulja
- 1 žličica psilijuma u prahu
- ½ žličice burbon vanilije u prahu
- ¼ šalice bademovog mlijeka
- 1 žličica tamarija
Sastojci za nadjev:
- ¼ šalice tahinija bez soli
- ¼ šalice pekmeza od šljiva bez dodanog šećera
- 1 žlica javorovog sirupa
- 1 žličica tamarija
Sezam za uvaljati roladu
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar