Iskoristi mrkvu zajedno s lišćem u ovom ukusno - hrskavom receptu!
15min
Vrlo jednostavna priprema
Datum objave:30.06.2020
Pomiješaj brašna u zdjelici i lagano dodaj hladnu mineralnu vodu. Promiješaj dok ne dobiješ glatku smjesu bez grudica.
U smjesu ubaci mladu mrkvu nasjeckanu na tanje prutiće zajedno s lišćem.
Na tavi zagrij ulje (neka bude dubine cca 5 cm) do 170ºC (ulje možeš provjeriti ako dodaš komadić kruha - ako se sprži i ispliva na površinu znači da je spremno).
Uzmi dio sjeckane mrkve s lišćem umiješane u tempuru, malo otresi da smjesa ne kapa i ubaci u ulje.
Prži 1-2 min dok ne poprimi zlatno-žućkastu boju i postane hrskavo. Ponovi s ostatkom dok ne iskoristiš sve.
Poprženu mrkvu stavi na papirnati ručnik da upije višak ulja i posipaj malo soli po njoj.
Posluži uz shoyu ili umak po vlastitom izboru.
Podijeli s prijateljima
Facebook
Whatsapp
Viber
Pošalji prijatelju na email
Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.
150 g brašna
35g kukuruznog brašna
250 ml mineralne, gazirane vode
2-3 mrkve s lišćem
suncokretovo ulje za prženje
sol za posipanje
shoyu umak
Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!
Hvala na povjerenju. Poslali smo Vam e-mail s linkom, potvrdite ga klikom na link i predbilježeni ste. :)
bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar