Datum objave:
03.03.2024
PRIPREMA:
- Zagrijete pećnicu na 200 stupnjeva, posudu za pečenje obložite masnim papirom.
- U zdjeli pomiješajte jogurt, tofu (koji ste smrvili rukama), sol i sok limuna. Probajte pa po potrebi doradite začinima. I teksturom i okusom bi vas smjesa trebala podsjećati na svježi sir.
- U manju posudicu dolijte malo ulja za premazivanje. Uzmite jednu koru, premažite je s par kapi ulja pa isto ponovite s još jednom korom. Ukupno koristimo 3. Na zadnju, treću koru, dodajte polovicu smjese i ugrubo je razmažite po cijeloj površini.
- Zarolajte koru kako biste dobili mali zvrk i prebacite u posudu za pečenje. Premažite s malo ulja pa pecite na 200 stupnjeva oko 30 minuta. Vrijeme pečenja ovisi i o jačini vaše pećnice, kad se kore lijepo zarumene-burek se gotov.
SASTOJCI (za 2 zvrka):
- 270 g grčkog veganskog jogurta
- 200 g svježeg tofua (što mekšeg, npr. Repro Eko Farm)
- 6 kora za pite/savijače
- Sok pola/cijelog limuna
- Sol
- Ulje (maslinovo ili suncokretovo)
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar