Tofu kajgana s povrćem i gljivama
Vidi recept bio&bio ambasadorice Ive Savić za finu vegansku tofu kajganu s povrćem, gljivama i začinima na kayu Zrno kruhu! Isprobaj ovo super jednostavno jelo i uživaj u zdravom proteinskom doručku.

- Luk sitno nasjeckaj, gljive i blitvu usitni na trakice, a cherry rajčice prepolovi.
- Na maslinovom ulju dinstaj luk nekoliko minuta pa mu dodaj gljive, malo posoli, dodaj rajčice i dinstaj još nekoliko minuta.
- Tofu razreži na manje komade pa ga prebaci u zdjelicu i usitni vilicom do mrvičaste teksture. Dodaj sol, papar i kurkumu pa dobro promiješaj. Dodajte napitak od soje i još jednom sve promiješaj.
- U povrće dodaj blitvu, a nakon 2 minute i tofu. Sve zajedno kuhaj još nekoliko minuti uz konstantno miješanje.
- Prije služenja po potrebi dodaj još začina i svježi peršinov list.
- Kajganu posluži dok je topla uz komad omiljenog Zrno kruha.
Istaknuti omjeri dovoljni su za dvije porcije.
Na našem Instagram live bio&bio doživljaju pogledaj kako Iva priprema ovu ukusnu proteinsku tofu kajganu. Odličan i zdrav izbor za sve koji preferiraju doručak "na slano".
- 2 - 3 žlice maslinovog ulja
- 1/2 glavice crvenog luka
- 10 komada cherry rajčica
- nekoliko listova blitve (ili špinata)
- 100 g portobello šampinjona
- 200 g svježeg tofua
- 3 žlice napitka od soje (može se zamijeniti s vodom)
- sol, papar, kurkuma
- svježi peršin
- Zrno kruh
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar