- Nedimljeni tofu narežem po širini i stavim da se marinira u shoyu i malo limunovog soka otprilike sat vremena. Nakon toga, marinirani tofu stavim u tavu s vrućim uljem (u ovom slučaju sam koristio kokosovo ulje bez mirisa) te ga pržim 2-3 min sa svake strane i izvadim ga na tanjur kojeg sam obložio salvetom da upije nepotrebne masnoće.
- U tavu u kojoj sam pržio tofu odmah dodam šampinjone narezane na ploškice, smanjim vatru i pustim da se dinstaju dok ne smekšaju i puste svoj sok. Kada su šampinjoni „učinili svoje“, dodajem zobeno vrhnje za kuhanje i začine: malo „Vetare“ da poveže okuse i kurkumu te po potrebi malo soli. Pustim da se kuha 3-4 minute nakon čega dodajem tofu te sve zajedno kuham još cca 2-3 minute i umak je spreman za jelo.
- U ovom slučaju sam kao prilog koristio pire krumpir ali se ovaj umak izvrsno slaže i s integralnom rižom ili tjesteninom.
Savjet: Umjesto šampinjona možete koristiti shiitake gljive ili tikvice, a u umak za mariniranje možete dodati i začinski đumbirov sok. Mogućnosti i kombinacije su stvarno brojne. :)
- Nedimljeni tofu
- Šampinjoni ili shiitake gljive
- Zobeno vrhnje
- "Vetara" začin za kuhanje
- Kokosovo ulje bez mirisa za prženje
- Shoyu
- Kurkuma u prahu
- Limunov sok
- Krumpir ili smeđa riža
*Količine prilagodite broju gladnih :)
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar