Naruči putem weba te preuzmi i plati paket u odabranoj trgovini!
0800 246 246
3 (3) Podsjetnik (0)

(0)

Košarica (0)
Svi proizvodi
Početna Recepti Tofu u umaku od zobenog vrhnja i gljiva

Tofu u umaku od zobenog vrhnja i gljiva

Nedimljeni tofu narežem po širini i stavim da se marinira u shoyu i malo limunovog soka otprilike sat vremena. ​Nakon toga, marinirani tofu stavim u tavu s vrućim uljem (u ovom slučaju sam koristio kokosovo ulje bez mirisa) te ga pržim 2-3 min sa svake strane i izvadim ga na tanjur kojeg sam obložio salvetom da upije nepotrebne masnoće.

U tavu u kojoj sam pržio tofu odmah dodam šampinjone narezane na ploškice, smanjim vatru i pustim da se dinstaju dok ne smekšaju i puste svoj sok. Kada su šampinjoni „učinili svoje“, dodajem zobeno vrhnje za kuhanje i začine: malo „Vetare“ da poveže okuse i kurkumu te po potrebi malo soli.  Pustim da se kuha 3-4 minute nakon čega dodajem tofu te sve zajedno kuham još cca 2-3 minute i umak je spreman za jelo.

U ovom slučaju sam kao prilog koristio pire krumpir ali se ovaj umak izvrsno slaže i s integralnom rižom ili tjesteninom.

Savjet: Umjesto šampinjona možete koristiti shiitake gljive ili tikvice, a u umak za mariniranje možete dodati i začinski đumbirov sok. Mogućnosti i kombinacije su stvarno brojne. :)

Vrijeme pripreme 30 min
Složenost Jednostavna priprema
Sastojci 11 sastojaka

Nedimljeni tofu
Šampinjoni ili shiitake gljive
Zobeno vrhnje 
"Vetara" začin za kuhanje
Kokosovo ulje bez mirisa za prženje
Shoyu
Kurkuma u prahu
Limunov sok
Krumpir ili smeđa riža

*Količine prilagodite broju gladnih :)

Na vrh