Datum objave:
22.11.2021
- Pripremi kalup za tortu promjera 17 cm i obloži ga papirom za pečenje.
- U multipraktiku samelji lješnjake, dodaj im kakao u prahu i datulje pa sve dobro promiješaj i izblendaj. Potom dodaj i sve ostale sastojke za biskvit i blendaj dok dobiješ cjelovitu smjesu.
- Smjesu utisni u dno kalupa za torte, poravaj i skinu obruč kalupa. Nakon što ukloniš obruč nožem, koncem ili rezačem za biskvit ga prereži na pola. Jednu polovicu ostavi na dnu i vrati obruč kalupa, a drugu odloži sa strane dok pripremiš pekmez.
- Mandarine oguli i blendaj dok dobiješ 300 ml tekuće smjese, a potom ih premjesti u lončić, dodaj agar agar u prahu i kratko kuhaj uz neprekidno miješanje. Tekući pekmez prelij preko biskvita i pažljivo poklopi drugim dijelom biskvita. Odloži sa strane dok pripremiš kremu.
- Sve sastojke za kremu stavi u blender i blendaj dok dobiješ svilenkastu kremu. Kad je krema gotova, prelij je preko biskvita.
- Tortu prije konzumiranja rashladi 24 sata u hladnjaku.
Sastojci za biskvit:
- 2 šalice lješnjaka
- 1 ½ šalica datulja
- 2 žlice kakaa u prahu
- 1 žlica tahinija
- 2 žlice javorovog sirupa
- ¼ žličice bourbon vanilije
- ½ žličice tamarija
Sastojci za pekmez:
- 320 g oguljenih mandarina
- 1 žličica agar agara
Sastojci za kremu:
- 1 šalica indijskih oraščića (namočenih 4 sata ili duže)
- ½ šalice kakaa u prahu
- ½ šalice datulja
- 3 žlice rastopljenog kakao maslaca
- 1 šalica napitka od badema
- 4 žlice javorovog slada
- 1 žličica bourbon vanilije
- 1 žličica tamarija
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar