Kategorije
Početna Recepti Torta čoko mandarina
Marina Brekalo

Torta čoko mandarina

bio&bio ambasadorica Marina Brekalo ti donosi recept za tortu s raw podlogom od lješnjaka, ukusnom kremom od kakaa te nadjevom od mandarina. 

40min
Srednje složena priprema
Datum objave: 22.11.2021
  1. Pripremi kalup za tortu promjera 17 cm i obloži ga papirom za pečenje. 
  2. U multipraktiku samelji lješnjake, dodaj im kakao u prahu i datulje pa sve dobro promiješaj i izblendaj. Potom dodaj i sve ostale sastojke za biskvit i blendaj dok dobiješ cjelovitu smjesu. 
  3. Smjesu utisni u dno kalupa za torte, poravaj i skinu obruč kalupa. Nakon što ukloniš obruč nožem, koncem ili rezačem za biskvit ga prereži na pola. Jednu polovicu ostavi na dnu i vrati obruč kalupa, a drugu odloži sa strane dok pripremiš pekmez.
  4. Mandarine oguli i blendaj dok dobiješ 300 ml tekuće smjese, a potom ih premjesti u lončić, dodaj agar agar u prahu i kratko kuhaj uz neprekidno miješanje. Tekući pekmez prelij preko biskvita i pažljivo poklopi drugim dijelom biskvita. Odloži sa strane dok pripremiš kremu.
  5. Sve sastojke za kremu stavi u blender i blendaj dok dobiješ svilenkastu kremu. Kad je krema gotova, prelij je preko biskvita. 
  6. Tortu prije konzumiranja rashladi 24 sata u hladnjaku.
Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

Sastojci za biskvit:

 

Sastojci za pekmez:

 

Sastojci za kremu:

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)