Kategorije
Početna Recepti Torta s kruškama i kremom od vanilije
Marina Brekalo i Iva Savić

Torta s kruškama i kremom od vanilije

60min
Srednje složena priprema
Datum objave: 15.09.2023

Priprema biskvita:

  1. U dubokoj posudi pomiješajte sve suhe sastojke za biskvit. U drugoj posudi pomiješajte mokre sastojke.  Suhe sastojke prosijte kroz sito u mokre i lagano pjenjačom pomiješajte .
  2. Pećnicu ugrijte na 180°C, kalup za tortu obložite papirom za pečenje, te ulijte biskvit. Pecite na 180°C oko 35-40 min (provjerite čačkalicom je li torta pečena).

Postupak za kruške:

  1. Nekoliko sati prije nego planirate pripremiti tortu,  pripremite marinadu za kruške.
  2. Za marinadu sve sastojke zajedno izmiješati u staklenoj posudi.
  3. Kruške oguliti, očistiti i izrezati na kockice te smjestiti u zdjelu za marinadom i ostaviti poširati na sobnoj temperaturi najmanje pola sata .

Priprema kreme

  1. Za vanilija kremu sve sastojke jednostavno stavite u blender i izblendajte u glatku kremu te ostavite hladiti minimalno 12 sati.
  2. Pečeni biskvit razrežite po pola te na donju koru posložite poširane kruške.
  3. Stisnutu, hladnu kremu premažite preko poširanih kruški, preklopite drugom korom biskvita i stavite hladiti.
  4. Nakon hlađenja ostatkom kreme premažite tortu, dekorirajte po želji listićima badema i poslužite.

 

Tortu čuvajte u hladnjaku i konzumirajte unutar tri dana.

Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

Biskvit:

(kalup promjera 26cm)

  • 200g bademovog brašna
  • 200g pirovog bijelog brašna
  • 3 žličice praška za pecivo
  • 200g šećera šećerne trske
  • ¼ žličice soli
  • 300 ml sojinog mlijeka
  • 2 žličice jabučnog octa
  • 100g kokosovog ulja, otopljenog
  • vanilija, limunova korica
  • dekoracija: 50g listića badema, kruške

 

Brzo poširane kruške (marinada):

  • 350 ml soka od naranče
  • 2 žlice soka od limuna
  • 5 žlica agava slada
  • 1 žlica kore od naranče
  • 1 žličica vanilije u prahu
  • 4 žličice cimeta u prahu
  • ½  žličice muškatnog oraščića
  • ¼ žličice mljevenog kardamom
  • 1 zvjezdani anis
  • 3 kruške srednje veličine

 

Krema:

  • 3 šalice indijskih oraščića (namočenih 2+sata)
  • 1 šalica ribanog kokosa
  • ½  šalice kokosovog ulja
  • ¼  šalice agava sirupa
  • 5 žlica javorovog sirupa
  • 1 ½  žličica burbon vanilije
  • 1 ½  šalica vode

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)
Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naše Uvjete kupnje.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Uvjetima kupnje pročitajte ovdje.
Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps
Live chat
Sendgrid

Google tag manager
Google analytics
Google ecommerce
Facebook pixel