Datum objave:
15.09.2023
Priprema biskvita:
- U dubokoj posudi pomiješajte sve suhe sastojke za biskvit. U drugoj posudi pomiješajte mokre sastojke. Suhe sastojke prosijte kroz sito u mokre i lagano pjenjačom pomiješajte .
- Pećnicu ugrijte na 180°C, kalup za tortu obložite papirom za pečenje, te ulijte biskvit. Pecite na 180°C oko 35-40 min (provjerite čačkalicom je li torta pečena).
Postupak za kruške:
- Nekoliko sati prije nego planirate pripremiti tortu, pripremite marinadu za kruške.
- Za marinadu sve sastojke zajedno izmiješati u staklenoj posudi.
- Kruške oguliti, očistiti i izrezati na kockice te smjestiti u zdjelu za marinadom i ostaviti poširati na sobnoj temperaturi najmanje pola sata .
Priprema kreme
- Za vanilija kremu sve sastojke jednostavno stavite u blender i izblendajte u glatku kremu te ostavite hladiti minimalno 12 sati.
- Pečeni biskvit razrežite po pola te na donju koru posložite poširane kruške.
- Stisnutu, hladnu kremu premažite preko poširanih kruški, preklopite drugom korom biskvita i stavite hladiti.
- Nakon hlađenja ostatkom kreme premažite tortu, dekorirajte po želji listićima badema i poslužite.
Tortu čuvajte u hladnjaku i konzumirajte unutar tri dana.
Biskvit:
(kalup promjera 26cm)
- 200g bademovog brašna
- 200g pirovog bijelog brašna
- 3 žličice praška za pecivo
- 200g šećera šećerne trske
- ¼ žličice soli
- 300 ml sojinog mlijeka
- 2 žličice jabučnog octa
- 100g kokosovog ulja, otopljenog
- vanilija, limunova korica
- dekoracija: 50g listića badema, kruške
Brzo poširane kruške (marinada):
- 350 ml soka od naranče
- 2 žlice soka od limuna
- 5 žlica agava slada
- 1 žlica kore od naranče
- 1 žličica vanilije u prahu
- 4 žličice cimeta u prahu
- ½ žličice muškatnog oraščića
- ¼ žličice mljevenog kardamom
- 1 zvjezdani anis
- 3 kruške srednje veličine
Krema:
- 3 šalice indijskih oraščića (namočenih 2+sata)
- 1 šalica ribanog kokosa
- ½ šalice kokosovog ulja
- ¼ šalice agava sirupa
- 5 žlica javorovog sirupa
- 1 ½ žličica burbon vanilije
- 1 ½ šalica vode
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar