Datum objave:
31.03.2021
- Zagrij pećnicu na 180⁰C.
- Za biskvit izmiksaj agavin sirup i margarin. Pomiješaj sa svim drugim sastojcima za tijesto i stavite na nauljeni kalup za tortu (promjera 20 cm).
- Izmiksaj sve sastojke za nadjev u glatku smjesu pa rasporedi na tijesto.
- Pecite 30 minuta da lagano potamni. Pet minuta prije kraja pečenja pospi listićima badema.
- Ostavite da se ohladi pa posluži.
Recept preuzet iz Planetopijine kuharice Prirodno i slatko.
Tijesto:
- 1 i ½ jušna žlica agavinog sirupa
- 4 jušne žlice margarina
- ¼ šalice brašna tip 850
- ¾ šalice sitnih zobenih pahuljica
- 4 jušne žlice mljevenih badema
- prstohvat soli
- ½ čajne žlice praha vanilije
Nadjev:
- 700g tvrdog tofua
- 2 limuna - sok i naribana korica
- 2 naranče - sok i naribana korica
- 2/3 šalice agavinog sirupa
- 1/3 šalice suncokretovog ulja (hladno prešano za prženje)
- 1 čajna žlica vanilije u prahu
- prstohvat soli
- 3 jušne žlice aru praha
- listići badema za ukras