Datum objave:
14.06.2023
- Sve sastojke za parmezan stavi u mulitipraktik ili sjeckalicu i usitni do sitne mrvičaste strukture. Veći dio iskoristiti za juhu, a ono što ti ostane čuvaj u staklenci 7-10 dana u hladnjaku.
- Zakuhaj 1 šalicu vode. Cous -cous stavi u zdjelu pa ga prelij prokuhanom vodom. Ostavi tako otprilike 10 minuta, a zatim promiješaj i ostavi sa strane dok pripremiš juhu.
- Sitno nasjeckaj luk, češnjak i celer. U zagrijanu tavu dodaj 3 žlice maslinovog ulja, nasjeckano povrće i začine te pirjaj desetak minuta uz povremeno podlijevanje vodom.
- Dodaj pasiranu rajčicu i 2 dcl vode.
- Sve kuhaj na laganoj vatri 15-20 minuta.
- Gotovoj juhi dodaj cous-cous i “parmezan” pa kuhaj još minutu ili dvije.
- Posluži uz svježi bosiljak i uživaj u okusima Mediterana.
SASTOJCI ZA JUHU
- 1 l pasirane rajčice Bio Idea
- 2 dcl vode
- 2 glavice luka
- 2 štapa celera
- 3 režnja češnjaka
- 2 žličice provansalskih trava
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1/2 šalice cous-cousa
- 1 šalice prokuhane vode
- 2/3 šalice veganskog “parmezana”
- sol, papar
- svježi bosiljak
SASTOJCI ZA VEGANSKI „PARMEZAN“
- 1 šalica indijskih oraščića
- 1 šalica blanširanih badema
- 2 žlice prehrambenog kvasca
- 2 žličice soli
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar