Za pripremu temperirane čokolade trebat će vam termometar za hranu. Otopite 200g kakao maslaca, provjerite da temperatura nije viša od 42ºC, a zatim dodajte u blenderu usitnjeni kokosov šećer i kakao. Ako je kakao maslac prevruć, temperaturu možete spustiti tako što ćete ga špatulom miješati dok se ne ohladi. Čokoladu miješajući lagano ohladite na 30-31ºC, a zatim dodajte maslac od lješnjaka i 2-3 žlice kokosovog šećera u prahu.
Sve dobro pomiješajte, može i u blenderu za bolju teksturu. Smjesu spremite u hladnjak na 20 minuta za lakše oblikovanje. Kuglice uvaljajte u mljevene lješnjake i cimet.
- kakao maslac 200g
- 5-6 žlica kokosovog šećera
- 4 žlice kakaa u prahu
Za smjesu za kuglice
- 200g maslaca od lješnjaka
- 2-3 žlice kokosovog šećera
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar!