Datum objave:
30.01.2020
- Narezani tempeh pomiješajte sa jednom do dvije žlice tamarija i ostavite da stoji 20ak minuta.
- Skuhajte rezance po uputi na pakiranju, isperite pod mlazom hladne vode i dobro ocijedite te po potrebi dodajte par kapi ulja, kako bi spriječili da se rezanci zalijepe.
- Dobro zagrijte wok pa dodajte 1 žlicu ulja, kratko zagrijte, zatim dodajte prethodno marinirani tempeh i pržite dok ne dobije tanku koricu. Prebacite ga izvan woka, dodajte još jednu žlicu ulja, češnjak i đumbir, kratko nastavite pirjati uz stalno miješanje pa dodajte luk i prstohvat soli.
- Pirjajte sve skupa dvije minute dok luk ne postane staklast te zatim dodajte mrkvu i kupus. Nastavite sa pirjanjem par minuta, uz dodatak nekoliko žlica vode. Povrću dodajte tempeh, promiješajte i nastavite pirjati još dvije minute pa zatim dodajte rezance i po potrebi još koju žlicu vode.
- Na kraju dodajte umak, dobro promiješajte i ukrasite tostiranim sjemenkama sezama i mladim lukom.
- Umak od kikirikija: Sve sastojke pomiješajte i miješajte lagano pjenjačom dok ne dobijete umak.
- 2 žlice suncokretovog ulja za prženje
- 250 g dimljenog tempeha narezanog na kockice, mariniranog u tamariju
- 2 češnja češnjaka sitno nasjeckanog
- 2 žličice svježeg đumbira sitno nasjeckanog
- 1 veći luk izrezan na tanke polumjesece
- 2 mrkve izrezane na štapiće
- Pola glavice manjeg kupusa izrezanog na trakice (deblje dijelove odstranite)
- Morska sol
- voda
- 250 g udon rezanaca
- za ukrašavanje: tostirani crni sezam + mladi luk
Za umak od kikirikija
- 2 žlice kikiriki maslaca
- ½ šalice kreme za kuhanje od zobi
- ½ šalice napitka od kokosa
- 1 ½ žlica tamarija
- 1 žličica rižinog slada
- svježe mljeveni papar
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar