Filtriranje
Web trgovina
0800 246 246
Pon - Pet od 8 do 16h
Početna Recepti Udon rezanci s dimljenim tempehom
Tamara Popović

Udon rezanci s dimljenim tempehom

Isprobajte kombinaciju udon rezanaca i dimjenog tempeha u sočnom umaku od kikirikija.

45min
Jednostavna priprema
Datum objave: 30.01.2020

Narezani tempeh pomiješajte sa jednom do dvije žlice tamarija i ostavite da stoji 20ak minuta.

Skuhajte rezance po uputi na pakiranju, isperite pod mlazom hladne vode i dobro ocijedite te po potrebi dodajte par kapi ulja, kako bi spriječili da se rezanci zalijepe.

Dobro zagrijte wok pa dodajte 1 žlicu ulja, kratko zagrijte, zatim dodajte prethodno marinirani tempeh i pržite dok ne dobije tanku koricu. Prebacite ga izvan woka, dodajte još jednu žlicu ulja, češnjak i đumbir, kratko nastavite pirjati uz stalno miješanje pa dodajte luk i prstohvat soli.

Pirjajte sve skupa dvije minute dok luk ne postane staklast te zatim dodajte mrkvu i kupus. Nastavite sa pirjanjem par minuta, uz dodatak nekoliko žlica vode. Povrću dodajte tempeh, promiješajte i nastavite pirjati još dvije minute pa zatim dodajte rezance i po potrebi još koju žlicu vode.

Na kraju dodajte umak, dobro promiješajte i ukrasite tostiranim sjemenkama sezama i mladim lukom.

Umak od kikirikija: Sve sastojke pomiješajte i miješajte lagano pjenjačom dok ne dobijete umak.

Preporuke 0
Oduševio te proizvod ili znaš neki dobar trik za primjenu?

Vaša email adresa neće biti objavljena
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.
  • 2 žlice suncokretovog ulja za prženje
  • 250 g dimljenog tempeha narezanog na kockice, mariniranog u tamariju
  • 2 češnja češnjaka sitno nasjeckanog
  • 2 žličice svježeg đumbira sitno nasjeckanog
  • 1 veći luk izrezan na tanke polumjesece
  • 2 mrkve izrezane na štapiće
  • Pola glavice manjeg kupusa izrezanog na trakice (deblje dijelove odstranite)
  • Morska sol
  • voda
  • 250 g udon rezanaca
  • za ukrašavanje - crni tostirani sezam + mladi luk
     

Za umak od kikirikija

  • 2 žlice kikiriki maslaca
  • ½ šalice zobenog vrhnja
  • ½ šalice kokosovog mlijeka
  • 1 ½  žlica tamarija
  • 1 žličica rižinog slada
  • svježe mljeveni papar
bioNewsletter
Zdrave ideje i savjeti stižu direktno na mail.
Newsletter šaljemo jednom tjedno, ni mi ne volimo spam :)
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)