Filtriranje
Web trgovina
0800 246 246
Pon - Pet od 8 do 16h
Početna Recepti Ume sho kuzu
Jadranka Boban Pejić

Ume sho kuzu

Saznaj što vam sve treba za "čudotvorni japanski napitak" koji alkalizira, uravnotežuje probavni sustav i osnažuje imunitet.

5min
Vrlo jednostavna priprema
Datum objave: 18.01.2016

Za jačanje probave i obnavljanje energije, dobro za različite probleme sa želucem, kod viroza i prehlada više yin tipa, te kod kronične konstipacije. Vrlo je djelotvoran i kod proljeva. Razmutite jednu žličicu kuzua u žlici hladne vode. Stavite razmućeni kuzu u šalicu hladne vode.

Dodajte 1/2 do cijele umeboshi šljive. Zakuhajte na vatri uz stalno miješanje da izbjegnete stvaranje grudica. Smanjite vatru i kuhajte dok ne postane prozirno. Dodajte 1/2 do 1 žličice tamanja. Pijte toplo.

Napomena: možete dodati 1\4 žličice soka đumbira - na početku (kad i kuzu) za poboljšanje cirkulacije u abdomenu, ili na kraju (kad i tamari) za sinuse.

Recept i fotografija preuzeti iz knjige Jesen, Jadranka Boban Pejić, Planetopija, Zagreb, 2007.

Preporuke 0
Oduševio te proizvod ili znaš neki dobar trik za primjenu?

Vaša email adresa neće biti objavljena
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

1 žličica kuzua
1/2 do 1 umeboshi šljive
1/2 do 1 žličice tamarija 

bioNewsletter
Zdrave ideje i savjeti stižu direktno na mail.
Newsletter šaljemo jednom tjedno, ni mi ne volimo spam :)
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)