Kategorije
Početna Recepti Ume sho kuzu
Jadranka Boban Pejić

Ume sho kuzu

Saznaj što vam sve treba za "čudotvorni japanski napitak" koji alkalizira, uravnotežuje probavni sustav i osnažuje imunitet.

5min
Vrlo jednostavna priprema
Datum objave: 18.01.2016

Ovaj napitak koristite za postizanje uravnotežene probave i obnavljanje energije. Dobar je za različite probleme sa želucem, kod viroza i prehlada yin tipa te kod kronične konstipacije. Vrlo je djelotvoran i kod proljeva. 

  1. Razmutite jednu žličicu kuzua u žlici hladne vode. Stavite razmućeni kuzu u šalicu hladne vode.
  2. Dodajte 1/2 do cijele umeboshi šljive. Zakuhajte na vatri uz stalno miješanje da izbjegnete stvaranje grudica. Smanjite vatru i kuhajte dok ne postane prozirno. Dodajte 1/2 do 1 žličice tamarija. Pijte toplo.
  3. Napomena: možete dodati 1\4 žličice soka đumbira - na početku (kad i kuzu) za poboljšanje cirkulacije u abdomenu ili na kraju (kad i tamari) za sinuse.

Recept i fotografija preuzeti iz knjige Jesen, Jadranka Boban Pejić, Planetopija, Zagreb, 2007.

Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)