Za jačanje probave i obnavljanje energije, dobro za različite probleme sa želucem, kod viroza i prehlada više yin tipa, te kod kronične konstipacije. Vrlo je djelotvoran i kod proljeva. Razmutite jednu žličicu kuzua u žlici hladne vode. Stavite razmućeni kuzu u šalicu hladne vode.
Dodajte 1/2 do cijele umeboshi šljive. Zakuhajte na vatri uz stalno miješanje da izbjegnete stvaranje grudica. Smanjite vatru i kuhajte dok ne postane prozirno. Dodajte 1/2 do 1 žličice tamanja. Pijte toplo.
Napomena: možete dodati 1\4 žličice soka đumbira - na početku (kad i kuzu) za poboljšanje cirkulacije u abdomenu, ili na kraju (kad i tamari) za sinuse.
Recept i fotografija preuzeti iz knjige Jesen, Jadranka Boban Pejić, Planetopija, Zagreb, 2007.
1 žličica kuzua
1/2 do 1 umeboshi šljive
1/2 do 1 žličice tamarija
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar!