Datum objave:
22.10.2020
Azuki grah namačite barem 3-4 sati ili skuhajte u ekspres loncu pola sata prije kuhanja variva.
Na zagrijanom sezamovom ulju pirjajte poriluk s 1/2 čajne žlice soli 3-4 minute. Dodajte na kocke narezani batat, azuki, kukuruz, kombu algu i temeljac od povrća ili vodu.
Kada zakuha, smanjite vatru i kuhajte 30 minuta na laganoj vatri. Dodajte preostalu sol i kuhajte još 5 minuta. Dodajte mladi luk ili lišće poriluka i ostavite da poklopljeno odstoji još 5 minuta.
- 1 jušna žlica narezanog poriluka
- 1 jušna žlica tamnog sezamovog ulja
- 1 veći ili 2 srednja batata
- 1 šalica azuki graha
- 1 šalica kukuruza iz staklenke, procijeđenog
- 1 komad kombu alge (5-6 cm)
- 1 čajna žlica soli
- 6 šalica vode ili temeljca od povrća
- 4 jušne žlice sitno sjeckanog mladog luka ili zelenih dijelova poriluka
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar!