Miris i okus gustih variva od mahunarki nam posebno prijaju tijekom hladnih zimskih dana. Probajte ovu varijantu sa zelenjavom i bijelim grahom koji svakako namočite preko noći.
Usitnite češnjak i luk te ih pirjajte na maslinovom ulju. Dodajte grah, vodu i lovorov list. Kuhajte na laganoj vatri 30 min ili dok grah ne omekša. Sitno narezanu blitvu dodajte u grah te začinite tamari umakom. Poklopljeno kuhajte još 5 min. Naravno, moguće su i druge varijacije s različitim vrstama graha i dodatkom korjenastog povrća kao što je mrkva, celer i pastrnjak.
Uživajte u toplom varivu uz krišku kayu kruha sa sjemenkama.
1,5 šalica bijelog graha
3 režnja češnjaka
1 luk
4 žlice maslinovog ulja
1 lovorov list
5 šalica vode
1 rukohvat blitve
1 žlica tamari umaka
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar!