Datum objave:
23.06.2022
CHIMICHANGE OLLE:
- Uključi pećnicu na 180 stupnjeva.
- U tavi na malo masnoće dinstaj sitno izrezani luk, papriku i tofu, a potom dodaj čili papriku, začin za taco i nastavi pirjati. Nakon nekoliko minuta dodaj grah i kukuruz te zalij umakom od rajčice. Kad prokuha dodaj sol i peršin i/ili korijander. Sve dobro promiješaj i ostavi da sasvim kratko još lagano kuha.
- Na svaku tortilju ravnomjerno stavi pripremljeni nadjev i malo veganskog sira pa zatvori kao sarmicu. Sve zajedno kratko zapeci, 10tak minuta maksimalno.
- Posluži uz bijeli umak i guacamole.
QUESADILLE TORO:
- Uključi preklopni roštilj.
- Na tavu dodaj malo masnoće pa dinstaj sitno izrezanu tikvicu, mladi luk i čili papriku.
- Dodaj začine, dinstaj još kratko pa dodaj pečeni grah i nakon 2 minute makni s plamena.
- Na dvije tortilje stavi ribani veganski sir, prekrij nadjevom te ponovno sirom pa opet preklopi tortiljom.
- Stavi ih na ugrijanu ploču roštilja, poklopi i peci nekoliko minuta dok se sir ne krene topiti, a tortilje zalijepe jedna za drugu.
- Gotove quesadille prereži na četvrtine i posluži uz bijeli umak, salsu i guacamole.
TACOSI HOT NOT:
- Uključi pećnicu na 150 stupnjeva i zagrij taco školjke po uputi na pakiranju.
- Mariniraj tempeh 15tak minuta u maslinovom ulju i začinima pa ga prepeci na suhoj tavi s jedne i s druge strane.
- Svaku taco školjku puni listom salate, tempehom, avokadom i ½ žlice salsa umaka.
SALSA, GUACAMOLE I BIJELI UMAK:
- Mango, ananas, papričice i ljutiku očisti i operi. Stavi u multipraktik zajedno sa začinima i usitni.
- Očišćeni avokado, čili papričicu i ljutiku zajedno sa svim ostalim sastojcima usitni kratko u multipraktiku.
- Sve sastojke za bijeli umak pomiješaj zajedno u zdjelici i čuvaj u staklenci u hladnjaku nekoliko dana.
MEKSIČKA JUHA:
- Uključi pećnicu na 190 stupnjeva.
- U lim za pečenje posloži oprano povrće. Sve prelij maslinovim uljem i posoli te stavi peći.
- Po želji ukloni kožicu s pečene paprike, očisti sve od sjemenki i peteljki te sve zajedno s grahom stavi u blender i blendaj do glatke strukture.
- Juhu stavi u lonac, začini po želji, po potrebi razrijedi vodom i serviraj uz bijeli umak, limetu i tortilja čips.
SANGRITA:
- Sve zajedno stavi u blender i blendaj dok ne dobiješ gusti sok. Dobro ohlađen serviraj uz krišku limuna ili limete kao aperitiv u maloj čašici.
- Ovo piće tradicionalno se poslužuje uz tekilu, ali sjajno je i bez nje.
SASTOJCI ZA CHIMICHANGE OLLE:
- 150g dimljenog tofua
- Mala crvena paprika
- ½ crvenog luka
- ½ šalice kuhanog kukuruza
- ½ šalice kuhanog crvenog graha
- 1 čili papričica (očišćena od sjemenki)
- 1 šalica umaka od rajčice (ili taco umaka)
- 1 žličica začina za tacose
- Sol, peršin i/ili korijander
- Veganski sir (topivi)
- 6 tortilja
SASTOJCI ZA QUESADILLE TORO:
- ½ male tikvice
- 2 mlada luka
- 1 čili papričica (očišćena od sjemenki)
- ½ šalice pečenog bijelog graha u limenci
- ½ žličice taco umaka
- Prstohvat pimenta
- Sol, peršin i/ili korijander
- Veganski sir (topivi)
- 4 tortilje
SASTOJCI ZA TACOSI HOT NOT:
- 12 tankih šnita dimljenog tempeha
- 2 žličice maslinovog ulja
- Prstohvat pimenta
- Prstohvat soli
- 1 žličica taco začina
- 1 avokado izrezan na šnite
- 6 žlica salsa umaka
- 12 malih listova salate
- 12 tacos školjki
SASTOJCI ZA SALSU:
- ½ zrelog manga
- 1 šalica ananasa
- 1 chilli papričica (očišćena od sjemenki)
- 1 ljutika
- 1 žličica soli
- 2 žlice soka od limete (ili više po ukusu)
- Peršin i/ili korijander
SASTOJCI ZA GUACAMOLE:
- 2 zrela avokada
- 1 ljutika
- ½ čili papričice (očišćene od sjemenki)
- Limeta (sok i korica)
- 1 žličica soli
- Svježi korijander
SASTOJCI ZA BIJELI UMAK:
- 400 ml sojinog jogurta
- ¼ šalice veganske majoneze
- ½ žličice soli (više po ukusu)
- Limunov sok
SASTOJCI ZA MEKSIČKU JUHU:
- 2 crvene paprike
- 1 veći crveni luk
- 2 čili papričice
- 1 kg slatke mesnate rajčice
- 1 mala cikla
- 1 šalica pečenog graha
- Maslinovo ulje
- Sol po ukusu
- Korijander i piment po želji
- Limeta
SASTOJCI ZA SANGRITU:
- velika naranča (očišćena od kore)
- 1 šalica soka svježe cijeđenog ananasa
- 3 žlice soka od limete
- 1 pečena čili papričica (očišćena od sjemenki)
- 1 žličica začina za tacose
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar