Otopite na pari kakao maslac i kokosovo ulje, dodajte agavin sirup, bademovo brašno i vaniliju. Razne dodatke, kao što su, na primjer, listići badema, latice ruže, crveni papar, cvjetovi lavande i sl. možete umiješati u toplu čokoladu ili posuti po vrhu prije nego se stvrdne. Ohladite najprije na sobnoj temperaturi pa čuvajte u hladnjaku. Poslužite uvijek rashlađenu u hladnjaku.
Napomena 1: Umjesto bademovog brašna možete koristiti i samljeveno kokosovo brašno: stavite 30 g.
Napomena 2: Za tvrđu čokoladu povećajte količinu kakao maslaca i smanjite kokosovo ulje po želji. Ako volite jako tvrdu čokoladu možete koristiti samo kakao maslac.
Preuzeto iz Planetopijine kuharice Čokolada, autorice Maje Kefeček.
- 30 g kokosovog ulja
- 50 g kakao maslaca
- 3 žlice agavinog sirupa
- 30-50 g bademovog brašna
- 1 žličica vanilije u prahu
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar!