- Skuhajte rižu prema uputama na pakiranju.
- Seitan, dimljeni tofu i kobasice sameljite u multipraktiku/sjeckalici ili pomoću mašine za mljevenje. Luk i češnjak sitno nasjeckaje
- Mljeveni seitan, tofu i kobasicu dobro pomiješajte s kuhanom rižom, povrćem, začinima i maslinovim uljem
- Pažljivo odvojite listove kupusa od glavice pa svakom listu, pomoću noža, stanjite onaj najdeblji dio i smotajte sarme.
- Na dno lonca ulijte malo rasola (voda u kojoj se kiselio kupus) ili vodu, stavite nasjeckanog kupusa (ono što ostane od glavice) i na to posložite sarme.
- U lonac ulijte vode do 2/3 lonca, kad zakuha smanjite vatru i kuhajte na laganoj vatri cca 70 minuta. Zatim ulijte već pripremljeni UMAK (recept niže) i protresite lonac (NE MIJEŠATI!) kako bi umak prošao do dna lonca te na laganoj vatru kuhajte još 20 minuta.
- Sastojke za umak pomiješajte pjenjačom u posebnom loncu i na srednjoj vatri zagrijte do vrenja. Umak ulijte u lonac sa sarmom i napravite kako je navedeno gore u receptu
Dobar tek! :)
Sastojci za sarmu (za cca. 30-35 sarmi, ovisi o veličini listova):
- 2 glavice kiselog kupusa
- 750g svježeg seitana
- 150g dimljenog seitana
- 100g dimljenog tofua
- 2 ljute veganske kobasice
- 2/3 šalice smeđe basmati ili jasmin riže + 1 i 1/3 šalice vode
- 2 veće glavice luka, nasjeckana
- 4 veća režnja češnjaka, nasjeckan
- 1-2 žlice dimljene crvene paprike
- 1 žličica dimljene soli
- 1 žličica kurkume
- 1/3 žličice mljevenog kumina
- 1/2-1 žličice papra
- 1 žličica soli
- 3 žlice maslinovog ulja
Umak za sarmu:
- 400ml pasirane rajčice
- 150ml vode
- 2 žlice aru praha
- 1 žličica dimljene paprike
- malo soli i papra
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar