Naruči putem weba te preuzmi i plati paket u odabranoj trgovini!
0800 246 246
3 (3) Podsjetnik (0)

(0)

Košarica (0)
Svi proizvodi
Početna Recepti Veganska savijača od rogača

Veganska savijača od rogača

Pripremite jednu vrećicu zamjene za jaja tako da ju pomiješate s malo mineralne i pustite da odstoji cca 5 minuta. Kad nabubri još jednom dobro promiješajte. Dodajte ju svim ostalim suhim sastojcima za tijesto te kokosovo ulje koje ste prethodno otopili. Pomiješajte i postepeno dodajte rižin napitak dok ne formirate smjesu koja se ne lijepi za posudu (po potrebi dodajte i još brašna). Ostavite tijesto u nauljenoj posudi da se diže cca 2 sata. 


Kad je tijesto spremno, krenite pripremati nadjev. Sve sastojke kuhajte na laganoj vatri 10ak minuta uz neprestano miješanje. Ako primijetite da vam je smjesa pregusta, dodajte još rižinog napitka. Maknite nadjev s vatre i pustite da se malo ohladi. 


Razvaljajte tijesto (i pri tome se možete služiti kalupom u kojemu će te peći savijaču kao mjeru za dužinu, a širina bi trebala biti duplo veća) te po njemu ravnomjerno rasporedite nadjev. Pažljivo smotajte tijesto tako da vam ne ostanu rupice kroz koje bi curio nadjev. Ja sam tijesto prije pečenja premazala s kombinacijom kokosovog ulja, rižinog napitka i par kapi limuna.  Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180° cca 45 minuta. 
Sve potrebne sastojke možete pronaći u bio&bio trgovinama. :)
 

Vrijeme pripreme 2 h 50 min
Složenost Jednostavna priprema
Sastojci 15 sastojaka

Sastojci za tijesto:
- 250 grama brašna (pšenično bijelo tip 550)
- 1 ekstrakt kiselog tijesta/kvasac
- 125 ml rižinog napitka
- 30 g šećera od šećerne trske 
- 1 zamjena za jaja
- 50 g kokosovog ulja
- 1 žličica cimeta


Za nadjev od rogača:
- 100 g rogača u prahu
- 1 žličica cimeta
- 50 g šećera od šećerne trske 
- 1,5 dcl rižinog napitka

Na vrh