Pripremite jednu vrećicu zamjene za jaja tako da ju pomiješate s malo mineralne i pustite da odstoji cca 5 minuta. Kad nabubri još jednom dobro promiješajte. Dodajte ju svim ostalim suhim sastojcima za tijesto te kokosovo ulje koje ste prethodno otopili. Pomiješajte i postepeno dodajte rižin napitak dok ne formirate smjesu koja se ne lijepi za posudu (po potrebi dodajte i još brašna). Ostavite tijesto u nauljenoj posudi da se diže cca 2 sata.
Kad je tijesto spremno, krenite pripremati nadjev. Sve sastojke kuhajte na laganoj vatri 10ak minuta uz neprestano miješanje. Ako primijetite da vam je smjesa pregusta, dodajte još rižinog napitka. Maknite nadjev s vatre i pustite da se malo ohladi.
Razvaljajte tijesto (i pri tome se možete služiti kalupom u kojemu će te peći savijaču kao mjeru za dužinu, a širina bi trebala biti duplo veća) te po njemu ravnomjerno rasporedite nadjev. Pažljivo smotajte tijesto tako da vam ne ostanu rupice kroz koje bi curio nadjev. Ja sam tijesto prije pečenja premazala s kombinacijom kokosovog ulja, rižinog napitka i par kapi limuna. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180° cca 45 minuta.
Sve potrebne sastojke možete pronaći u bio&bio trgovinama. :)
Sastojci za tijesto:
- 250 grama brašna (pšenično bijelo tip 550)
- 1 ekstrakt kiselog tijesta/kvasac
- 125 ml rižinog napitka
- 30 g smeđeg šećera od šećerne trske
- 1 zamjena za jaja
- 50 g kokosovog ulja
- 1 žličica cimeta
Za nadjev od rogača:
- 100 g rogača u prahu
- 1 žličica cimeta
- 50 g smeđeg šećera od šećerne trske
- 1,5 dcl rižinog napitka
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar