Datum objave:
12.06.2023
- Kvasac zajedno sa smeđim šećerom, žličicom brašna i biljnim mlijekom izmiješaj u posudici i pusti da odstoji 10 minuta.
- U drugu posudu stavi prosijano brašno i sol pa promiješaj. Brašnu dodaj kvasac i toplu vodu.
- Tijesto mijesi kuhačom 10 minuta.
- Nakon što se sve poveže i dobiješ mekano, ljepljivo tijesto, premaži ga maslinovim uljem.
- Posudu s tijestom prekrij krpom i ostavi do odstoji barem 20 minuta.
- Količinu dobivenog tijesta možeš podijeliti za pripremu dvije manje pizze ili jedne velike.
- Ruke dobro naulji maslinovim uljem pa kuglu tijesta lagano formiraj u krug na papiru za pečenje.
- Pećnicu, zajedno s limom za pečenje zagrij na 250 stupnjeva.
- Na tijesto dodaj pasiranu rajčicu, veganski mozzarela sir pa žličicom po tijestu rasporedi vegansku tunu.
- Po želji dodaj tanko narezani luk i masline.
- Kad se pećnica i lim za pečenje dobro zagriju na lim prebaci papir za pečenje s pizzom.
- Pizzu peci 10 minuta.
- Po želji na kraju dodaj svježu rikolu, bosiljak ili cherry rajčice i uživaj!
SASTOJCI ZA TIJESTO
- 9 g suhog kvasca + žličica smeđeg šećera + žličica brašna + 5 žlica toplog biljnog mlijeka
- 300 grama brašna (pirovo ili pšenično)
- 2 prstohvata soli
- 190 ml tople vode
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
NADJEV
- pasirana rajčica
- nekoliko maslina
- 1 konzerva veganske tune
- 160 g veganskog mozzarela sira
- 1 manji ljubičasti luk
- po želji: svježi bosiljak, rikola, cherry rajčice
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar