Datum objave:
24.05.2022
- Namoči indijske oraščiće preko noći ili ih kratko prokuhaj dok omekšaju pa ih operi i ocijedi.
- Nasjeckaj luk i češnjak na sitno. Prodinstaj ih na maslinovom dok ne omekšaju te posoli. Dodaj povrtni temeljac ili jednu šalicu vode s pola povrtne kocke za juhu. Kuhaj na srednje jakoj vatri dok se tekućina ne reducira na pola.
- U blender stavi ocijeđene indijske oraščiće, dodaj dinstani luk i češnjak (s preostalom tekućinom), 1 šalicu vode (može i biljni napitak bez šećera ili povrtni temeljac), nutritivnog kvasca, muškatnog oraščića te začini sa soli i paprom. Blendaj dok dobiješ glatki umak.
- Umak prebaci na tavu i kratko zagrij uz miješanje da se ne stvore grudice. Dodaj kuhanu tjesteninu, promiješaj i serviraj uz dodatak svježe sjeckanog peršina ili veganskog parmezana.
- 1 glavica žutog luka
- 3-4 veća režnja češnjaka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 šalica povrtnog temeljca (ili voda + pola povrtne kocke za juhu)
- 3/4 šalice indijskih oraščića
- sol, papar
- 1/4 žličice muškatnog oraščića
- 2 žlice prehrambenog kvasca
- dodatno: tjestenina po želji
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar