Kategorije
Početna Recepti Veganski Alfredo umak
Doris Valković

Veganski Alfredo umak

Vidi recept za kremasti umak od indijskih oraščića koji je na Festivalu zdravlja za nas pripremila food blogerica Doris Valković, koja stoji iza Instagram profila @foodoris.

10min
Vrlo jednostavna priprema
Datum objave: 24.05.2022
  1. Namoči indijske oraščiće preko noći ili ih kratko prokuhaj dok omekšaju pa ih operi i ocijedi.
  2. Nasjeckaj luk i češnjak na sitno. Prodinstaj ih na maslinovom dok ne omekšaju te posoli. Dodaj povrtni temeljac ili jednu šalicu vode s pola povrtne kocke za juhu. Kuhaj na srednje jakoj vatri dok se tekućina ne reducira na pola.
  3. U blender stavi ocijeđene indijske oraščiće, dodaj dinstani luk i češnjak (s preostalom tekućinom), 1 šalicu vode (može i biljni napitak bez šećera ili povrtni temeljac), nutritivnog kvasca, muškatnog oraščića te začini sa soli i paprom. Blendaj dok dobiješ glatki umak.
  4. Umak prebaci na tavu i kratko zagrij uz miješanje da se ne stvore grudice. Dodaj kuhanu tjesteninu, promiješaj i serviraj uz dodatak svježe sjeckanog peršina ili veganskog parmezana.
Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)