Naruči putem weba te preuzmi i plati paket u odabranoj trgovini!
0800 246 246
3 (3) Podsjetnik (0)

(0)

Košarica (0)
Svi proizvodi
Početna Recepti Veganski boršč za zimogrozne

Veganski boršč za zimogrozne

Boršč je tradicionalna krepka juha Istočnih Slavena koja dolazi u dvije verzije - hladni boršč servira se ljeti uz kefir i mladim lukom dok topli boršč grije u hladnim zimskim noćima. Baza juhe je kuhana cikla koja joj daje lijepu crvenu boju a može biti pojačana raznim vrstama povrća i u promjenjivim omjerima. Dok Poljaci, Rusi i Ukrajinci poslovično debatiraju i dogovaraju se čiji je boršč :D, pokušajte skuhati ga na najjednostavniji način koji možete zamisliti – veganski. Lagan i ukusan, bogat jesensko-zimskim povrćem. Iako su omjeri povrća podložni promjenama, svakako imajte jednu veću ciklu u mješavini. Dat će lijepu crvenu boju juhi kao i specifičnu aromu.

Operite povrće temeljito četkom. Nožem odstranite oštećenja, ali ne gulite koru s povrća. Nasijecite na komade ujednačenih dimenzija. Na tamnom sezamovom ulju pirjajte kockice luka dok se ne zazlate. Dodajte redom povrće od najtvrđeg do najmekšeg - ciklu, mrkvu, batat i tikvu hokaido. Kuhajte na jačoj vatri pod poklopcem, dodavajući vode toliko da pokrije nasjeckano povrće. Gotov je kada je povrće kuhano, ali ne i raskuhano i raspadnuto.

Boršč servirajte topao, pogotovo sa Zrno seoskim kruhom s lukom. Po želji dodajte malo zobenog vrhnja i/ili gomashio.

Vrijeme pripreme 30 min
Složenost Jednostavna priprema
Sastojci 9 sastojaka

3 šalice sjeckanog povrća - cikla, mrkva, batat, tikva hokaido
1 veći luk
1 češanj češnjaka nasjeckan na sitno
ulje tamnog sezama
prstohvat kurkume
prstohvat mljevenog muškatnog oraha
prstohvat praha đumbira
himalajska sol
malo zobenog vrhnja

Na vrh