Datum objave:
04.06.2020
- Zagrijte pećnicu na 180 °C. Napravite prhko tijesto za jednoslojnu pitu. U kalupu za tortu promjera 28 cm napravite nešto viši rub tijesta a poravnajte ga uz pomoć noža ili valovitog kotačića za tjesteninu. Dno izbodite vilicom. Pecite 8 minuta. Izvadite iz pećnice.
- Za kremu od tofua u posudu blendera stavite sve sastojke i dobro izmiksajte da smjesa postane glatka. Kremu premažite preko polupečene kore i ravnomjerno ju rasporedite. Vratite u pećnicu i pecite još 25–30 minuta ili dok krema od tofua lagano ne porumeni. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u hladnjak.
- Marelice narežite na tanje kriške. Za žele u lončiću pomiješajte sve sastojke osim voća. Pustite na laganoj vatri da provri, a ako koristite pahuljice agar-agara, neka vrije nekoliko minuta dok se pahuljice ne rastope. Pažljivo prelijte preko ohlađene pite. U žele poslažite kriške marelica. Prije rezanja i posluživanja dobro ohladite u hladnjaku.
Recept preuzet iz kuharice Slatki vegan.
Za kremu od tofua
- 500 g (3 šalice) tofua
- 120 ml (½ šalice) gotovog sojinog pudinga od vanilije
- 2 žlice djevičanskog kokosovog ulja, rastopljenog
- 120 ml (½ šalice) rižinog slada ili agavinog sirupa
- sok 2 limuna ili 5 žlica koncentrata soka limuna
- korica 4 organskih limuna
- 1 žlica praha za puding s okusom vanilije
Za žele od marelice
- 160 ml (2/3 šalice) vode
- 2 g (¾ žlicice) agar-agara u prahu ili 4 g (1 i ¼ žlice) agar-agar pahuljica
- 60 ml (¼ šalice) rižinog slada ili agavinog sirupa
- 120 ml (½ šalice) pekmeza od marelica bez komadića
- 300 g zrelih marelica ili marelica iz kompota, za ukrašavanje
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar