Ovo je količina za 4 osobe. Izmrvite pečeni tofu vilicom. U tavi prepržite sitno nasjeckani luk uz dodatak sezamovog ulja. Tofu i luk pomiješajte s izmrvljenom kockom za juhu, crvenom paprikom, kurkumom, kuhanom rižom, umeboshi octom i gomashiom. Štapnim mikserom sve dobro izmiksajte u gustu kremu. Ostavite preko noći da odstoji u frižideru.
Zagrijte pećnicu na 200°C. Naribajte mochi pločicu na krupno. Skuhajte pužiće, ali ih ostavite malo tvrđe. Premažite vatrostalnu posudu suncokretovim uljem. Odvojite tri žlice kreme, a ostatak pomiješajte s naribanim mochijem i pužićima. Prebacite u vatrostalnu posudu i preko tijesta prelijte ostatak kreme. Poklopite i stavite peći 20 minuta. Pet minuta prije kraja pečenja maknite poklopac s vatrostalne posude. U pećnici uključite vruć zrak i na taj način pecite do kraja pečenja. Ostavite desetak minuta da se ohladi. Makarone sa "sirom" poslužite uz osvježavajuću salatu.
Pridruži se Željki na radionici: "AMERIČKA KUHINJA" na zdraviji način i rezerviraj svoje mjesto čim prije!
400 g integralne tjestenine pužići
350 g pečenog tofua
1/3 povrtne kocke za juhu
1 manja glavica luka
1/2 žličice mljevene slatke crvene paprike
1/4 žličice praha kurkume
1 šalica kuhane smeđe riže i slatke riže (3/4 smeđe riže, 1/4 slatke riže)
1 žlica suncokretovog ulja za pečenje
1 žlica sezamovog ulja
1 žlica umeboshi octa
1 žlica gomashia
1/4 čajne žlice papra
1 pločica mochija
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar