- Izmrvite pečeni tofu vilicom.
- U tavi prepržite sitno nasjeckani luk uz dodatak sezamovog ulja.
- Tofu i luk pomiješajte s izmrvljenom kockom za juhu, crvenom paprikom, kurkumom, kuhanom rižom, umeboshi octom i gomashiom.
- Štapnim mikserom sve dobro izmiksajte u gustu kremu. Ostavite preko noći da odstoji u frižideru.
- Zagrijte pećnicu na 200°C.
- Naribajte mochi pločicu na krupno.
- Skuhajte pužiće, ali ih ostavite malo tvrđe.
- Premažite vatrostalnu posudu suncokretovim uljem. Odvojite tri žlice kreme, a ostatak pomiješajte s naribanim mochijem i pužićima.
- Prebacite u vatrostalnu posudu i preko tijesta prelijte ostatak kreme. Poklopite i stavite peći 20 minuta.
- Pet minuta prije kraja pečenja maknite poklopac s vatrostalne posude. U pećnici uključite vruć zrak i na taj način pecite do kraja pečenja.
- Ostavite desetak minuta da se ohladi. Makarone sa "sirom" poslužite uz osvježavajuću salatu.
Pridruži se Željki na radionici: "AMERIČKA KUHINJA" na zdraviji način i rezerviraj svoje mjesto čim prije!
- 400 g integralne tjestenine pužići
- 350 g pečenog tofua
- 1/3 povrtne kocke za juhu
- 1 manja glavica luka
- 1/2 žličice mljevene slatke crvene paprike
- 1/4 žličice praha kurkume
- 1 šalica kuhane smeđe riže i slatke riže (3/4 smeđe riže, 1/4 slatke riže)
- 1 žlica suncokretovog ulja za pečenje
- 1 žlica sezamovog ulja
- 1 žlica umeboshi octa
- 1 žlica gomashia
- 1/4 čajne žlice papra
- 1 pločica mochija
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar