Naruči putem weba te preuzmi i plati paket u odabranoj trgovini!
0800 246 246
3 (3) Podsjetnik (0)

(0)

Košarica (0)
Svi proizvodi
Početna Recepti Veganski macaroni & cheese

Veganski macaroni & cheese

Ovo je količina za 4 osobe. Izmrvite pečeni tofu vilicom.​ ​U tavi prepržite sitno nasjeckani luk uz dodatak sezamovog ulja.​ ​Tofu i luk pomiješajte s izmrvljenom kockom za juhu, crvenom paprikom, kurkumom,​ ​kuhanom rižom,​ ​umeboshi octom i gomashiom. Štapnim mikserom sve dobro izmiksajte u gustu kremu. Ostavite preko noći da odstoji u frižideru.

Zagrijte pećnicu na 200°C.​ ​Naribajte mochi pločicu na krupno. Skuhajte pužiće,​ ​ali ih ostavite malo tvrđe. Premažite vatrostalnu posudu suncokretovim uljem. Odvojite tri žlice kreme​, a ostatak pomiješajte s naribanim mochijem i pužićima. Prebacite u vatrostalnu posudu i preko tijesta prelijte ostatak kreme. Poklopite i stavite peći 20 minuta. Pet minuta prije kraja pečenja maknite poklopac s vatrostalne posude. U pećnici uključite vruć zrak i na taj način pecite do kraja pečenja. Ostavite desetak minuta da se ohladi.​ ​Makarone sa ​"​sirom​"​ poslužite uz osvježavajuću salatu. 

Pridruži se Željki na radionici: "AMERIČKA KUHINJA" na zdraviji način i rezerviraj svoje mjesto čim prije

Vrijeme pripreme 60 min
Složenost Srednje složena priprema
Sastojci 13 sastojaka

400 g integralne tjestenine pužići
350 g pečenog tofua
1/3 povrtne kocke za juhu
1 manja glavica luka
1/2 žličice mljevene slatke crvene paprike
1/4 žličice praha kurkume
1 šalica kuhane smeđe riže i slatke riže (3/4 smeđe riže, 1/4 slatke riže)
1 žlica suncokretovog ulja za pečenje
1 žlica sezamovog ulja
1 žlica umeboshi octa
1 žlica gomashia
1/4 čajne žlice papra
1 pločica mochija

Na vrh