Datum objave:
27.12.2023
- Zagrijte pećnicu na 180°C i pripremite kalup za muffine s papirnatim košaricama.
- U velikoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke: brašno, šećer kokosovog cvijeta, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.
- Dodajte biljno mlijeko, biljno ulje i prah vanilije te miješajte dok se ne sjedini.
- Napunite kalupe za muffine smjesom do ¾ visine i pecite 20-ak minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista.
- Dok se muffini hlade, pripremite kremu. U zdjeli miješajte namaz od pistacija i bio margarin dok ne postane glatko. Postepeno dodajte šećer u prahu, biljno mlijeko i prstohvat soli dok ne dobijete glatku kremu.
- Kada se muffini ohlade, ukrasite ih kremom od pistacija. Možete koristiti slastičarsku vrećicu za preciznije nanošenje.
- Po želji, ukrasite sjeckanim pistacijama ili posipom.
Sastojci za muffine:
- 2 1/2 šalice pšeničnog polubijelog brašna 850
- 1 šalica šećera kokosovog cvijeta
- 1 žličica praška za pecivo
- 1½ žličice sode bikarbone
- 3/4 žličice soli
- 1 šalica biljnog napitka (bademov, sojin, zobeni...)
- 3/4 šalice suncokretovog ulja za prženje i pečenje
- 1 žličica burbon vanilije u prahu
Sastojci za kremu od od pistacija:
- 1 šalica namaza 100% pistacija
- 1/2 šalice bio margarina
- 1 ½ šalice agavinog šećera u prahu
- 1-2 žlice biljnog mlijeka
- Prstohvat soli
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar