Veganski omlet sa šparogama i umakom od bundevinih sjemenki
Mljac, mljac! Slasni omlet od slanutkovog brašna s raw salsom od rajčica i šparoga uz kremasti umak od sojinog jogurta i maslaca od bundevinih sjemenki. Moraš kušati!
30min
Jednostavna priprema
Datum objave:
26.05.2023
- U zdjeli izmiješaj sastojke za omlet i odloži sa strane dok pripremiš ostatak te povremeno promiješaj.
- Za umak izmiješaj sve sastojke i ostavite sa strane ili odloži u hladnjak.
- Operi šparoge, ukloni tvrde krajeve i izreži ih na tanke kolutiće.
- Cherry rajčicu operi i izreži na male kockice te dobro stisni rukama kako bi se uklonio višak tekućine.
- Mladi luk operi, očisti i izreži na tanke kolutiće, a avokado izreži na manje kockice.
- Ukoliko koristiš čili papričicu očisti je od sjemenki i izrežite na sitno u količini koja ti odgovara.
- Dodajte soli, papra i maslinovo ulje po ukusu i dobro promiješaj. Ostavite sa strane dok ispečeš omlet.
- Na zagrijanu tavu sa neprijanjajućim dnom dodaj smjesu za omlet te kružnim pokretima žlicom razvuci tijesto u formu deblje palačinke.
- Peci na jačoj temperaturi cca 2-3 minute, a nakon što okreneš omlet smanji temperaturu na minimum i peci još 5 minuta.
- Gotov omlet prebaci na tanjur, premaži umakom, dodaj salsu od šparoga, po želji salatu, mikrozelenje i klice.
Sastojci za jedan omlet:
- ½ šalice slanutkovog brašna
- ½ šalice vode
- ¼ žličice curry praha
- ¼ žličice jabučnog octa
- ¼ žličice maslinovog ulja
- malo soli i zelenog papra
Sastojci za umak:
- 4 žlice soja skyra ili soja jogurta
- 4 žličice prehrambenog kvasca
- 1-2 žličice namaza od bundevinih sjemenki
- ¼ žličice češnjaka u prahu
- malo soli i zelenog papra
Sastojci za salsu
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar