Datum objave:
25.07.2017
- Brašno pomiješajte sa soli, dodajte margarin pa zamijesite tijesto dodajući malo vode.
- Za nadjev skuhajte crvenu leću (omjer 1:2) i izmiksajte ju.
- Na ulju pirjajte luk narezan na polumjesece, posoljene šampinjone narezane na listiće i kockice dimljenog tofua. Pirjanom povrću dodajte izmiksanu leću, začinite umeboshi octom i paprom te dodajte sojin jogurt i aru prah.
- Pećnicu zagrijte na 200°C.
- Tijesto razvaljajte u krug malo veći od veličine posude u kojoj ćete peći (promjer oko 28-30 cm).
- Posudu premažite margarinom, stavite tijesto i izbodite ga vilicom.
- Tijesto zapecite u zagrijanoj pećnici oko desetak minuta.
- Tijesto nadjenite i vratite u pećnicu na još oko 20-30 minuta dok se nadjev ne zapeče. Prije posluživanja pospite usitnjenim svježim peršinom.
Preuzeto iz Planetopijine kuharice Slano i slatko, autorice Maje Kefeček.
Tijesto
- 200 g polubijelog pirovog ili pšeničnog brašna
- 100 g bio-margarina
- cca 50 ml vode
- sol, po želji
Nadjev
- suncokretovo ulje za prženje
- 1 veći luk
- 300 g šampinjona
- 50 g dimljenog tofua
- 2 žlice umeboshi octa
- sol i papar, po želji
- 1 žlica aru praha
- 125 g sojinog jogurta
- 300 g kuhane crvene leće (ili oko 150 g sirove)
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar