Filtriranje
Web trgovina
0800 246 246
Pon - Pet od 8 do 16h
Početna Recepti Veganski quiche
Maja Kefeček, učiteljica kuhanja

Veganski quiche

Donosimo recept iz Planetopijine kuharice za popularni quiche s povrćem. 

60min
Jednostavna priprema
Datum objave: 25.07.2017

Brašno pomiješajte sa soli, dodajte margarin pa zamijesite tijesto dodajući malo vode. Za nadjev skuhajte crvenu leću (omjer 1:2) i izmiksajte ju. Na ulju pirjajte luk narezan na polumjesece, posoljene šampinjone narezane na listiće i kockice dimljenog tofua. Pirjanom povrću dodajte izmiksanu leću, začinite umeboshi octom i paprom te dodajte sojin jogurt i aru prah.

Pećnicu zagrijte na 200°C. Tijesto razvaljajte u krug malo veći od veličine posude u kojoj ćete peći (promjer oko 28-30 cm). Posudu premažite margarinom, stavite tijesto i izbodite ga vilicom. Tijesto zapecite u zagrijanoj pećnici oko desetak minuta. Tijesto nadjenite i vratite u pećnicu na još oko 20-30 minuta dok se nadjev ne zapeče. Prije posluživanja pospite usitnjenim svježim peršinom.

Preuzeto iz Planetopijine kuharice Slano i slatko, autorice Maje Kefeček.

Preporuke 0
Oduševio te proizvod ili znaš neki dobar trik za primjenu?

Vaša email adresa neće biti objavljena
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

Tijesto
200 g polubijelog pirovog ili pšeničnog brašna
100 g bio-margarina
cca 50 ml vode
sol, po želji

Nadjev
suncokretovo ulje za prženje
1 veći luk
300 g šampinjona
50 g dimljenog tofua
2 žlice umeboshi octa
sol i papar, po želji
1 žlica aru praha
125 g sojinog jogurta
300 g kuhane crvene leće
(ili oko 150 g sirove)

bioNewsletter
Zdrave ideje i savjeti stižu direktno na mail.
Newsletter šaljemo jednom tjedno, ni mi ne volimo spam :)
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)