Brašno pomiješajte sa soli, dodajte margarin pa zamijesite tijesto dodajući malo vode. Za nadjev skuhajte crvenu leću (omjer 1:2) i izmiksajte ju. Na ulju pirjajte luk narezan na polumjesece, posoljene šampinjone narezane na listiće i kockice dimljenog tofua. Pirjanom povrću dodajte izmiksanu leću, začinite umeboshi octom i paprom te dodajte sojin jogurt i aru prah.
Pećnicu zagrijte na 200°C. Tijesto razvaljajte u krug malo veći od veličine posude u kojoj ćete peći (promjer oko 28-30 cm). Posudu premažite margarinom, stavite tijesto i izbodite ga vilicom. Tijesto zapecite u zagrijanoj pećnici oko desetak minuta. Tijesto nadjenite i vratite u pećnicu na još oko 20-30 minuta dok se nadjev ne zapeče. Prije posluživanja pospite usitnjenim svježim peršinom.
Preuzeto iz Planetopijine kuharice Slano i slatko, autorice Maje Kefeček.
Tijesto
200 g polubijelog pirovog ili pšeničnog brašna
100 g bio-margarina
cca 50 ml vode
sol, po želji
Nadjev
suncokretovo ulje za prženje
1 veći luk
300 g šampinjona
50 g dimljenog tofua
2 žlice umeboshi octa
sol i papar, po želji
1 žlica aru praha
125 g sojinog jogurta
300 g kuhane crvene leće
(ili oko 150 g sirove)
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar!