Naruči putem weba te preuzmi i plati paket u odabranoj trgovini!
0800 246 246
3 (3) Podsjetnik (0)

(0)

Košarica (0)
Svi proizvodi
Početna Recepti Veganski quiche

Veganski quiche

Brašno pomiješajte sa soli, dodajte margarin pa zamijesite tijesto dodajući malo vode. Za nadjev skuhajte crvenu leću (omjer 1:2) i izmiksajte ju. Na ulju pirjajte luk narezan na polumjesece, posoljene šampinjone narezane na listiće i kockice dimljenog tofua. Pirjanom povrću dodajte izmiksanu leću, začinite umeboshi octom i paprom te dodajte sojin jogurt i aru prah.

Pećnicu zagrijte na 200°C. Tijesto razvaljajte u krug malo veći od veličine posude u kojoj ćete peći (promjer oko 28-30 cm). Posudu premažite margarinom, stavite tijesto i izbodite ga vilicom. Tijesto zapecite u zagrijanoj pećnici oko desetak minuta. Tijesto nadjenite i vratite u pećnicu na još oko 20-30 minuta dok se nadjev ne zapeče. Prije posluživanja pospite usitnjenim svježim peršinom.

Preuzeto iz Planetopijine kuharice Slano i slatko, autorice Maje Kefeček.

Vrijeme pripreme 60 min
Složenost Jednostavna priprema
Sastojci 17 sastojaka

Tijesto
200 g polubijelog pirovog ili pšeničnog brašna
100 g bio-margarina
cca 50 ml vode
sol, po želji

Nadjev
suncokretovo ulje za prženje
1 veći luk
300 g šampinjona
50 g dimljenog tofua
2 žlice umeboshi octa
sol i papar, po želji
1 žlica aru praha
125 g sojinog jogurta
300 g kuhane crvene leće
(ili oko 150 g sirove)

Na vrh