Kategorije
Početna Recepti Veganski quiche
Maja Kefeček, učiteljica kuhanja

Veganski quiche

Donosimo recept iz Planetopijine kuharice za popularni quiche s povrćem i lećom.

60min
Jednostavna priprema
Datum objave: 25.07.2017
  1. Brašno pomiješajte sa soli, dodajte margarin pa zamijesite tijesto dodajući malo vode.
  2. Za nadjev skuhajte crvenu leću (omjer 1:2) i izmiksajte ju.
  3. Na ulju pirjajte luk narezan na polumjesece, posoljene šampinjone narezane na listiće i kockice dimljenog tofua. Pirjanom povrću dodajte izmiksanu leću, začinite umeboshi octom i paprom te dodajte sojin jogurt i aru prah.
  4. Pećnicu zagrijte na 200°C.
  5. Tijesto razvaljajte u krug malo veći od veličine posude u kojoj ćete peći (promjer oko 28-30 cm).
  6. Posudu premažite margarinom, stavite tijesto i izbodite ga vilicom.
  7. Tijesto zapecite u zagrijanoj pećnici oko desetak minuta.
  8. Tijesto nadjenite i vratite u pećnicu na još oko 20-30 minuta dok se nadjev ne zapeče. Prije posluživanja pospite usitnjenim svježim peršinom.

Preuzeto iz Planetopijine kuharice Slano i slatko, autorice Maje Kefeček.

Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

Tijesto

Nadjev

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)