Za vege peciva:
Stavite klice kamut pšenice u sjeckalicu ili multipraktik i miksajte, pa dodajte vodu i maslinovo ulje te miksajte dok se sve dobro ne poveže. Stavite smjesu u zdjelu, dodajte mljeveni zlatni lan i miješajte spatulom ili rukama dobiveno tijesto.
Na masni papir ili list dehidratora razmažite malo maslinovog ulja, stavite na njega tijesto te valjajte valjkom i oblikujte u željeni oblik. Ovdje smo upotrebljavali oblik burger peciva.
Dehidrirajte 3 sata na 42 stupnja, okrenite ih na drugu stranu i dehidrirajte još 2-3 sata. Trebaju biti suhe, ali još uvijek pod rukom mekane.
Za popečke od gljiva:
Miksajte mrkve, gljive, celer i luk u multipraktiku ili sjeckalici. Pomiješajte s orasima i bučinim sjemenkama, dobro izmiksati. Dodajte vodu i nama shoyu, miješati sve u smjesu.
Dodajte začinsko bilje, dobro promiješajte. Umiješajte brašno sirove zobi ili laneno sjeme u serijama (pola pa pola). Oblikujte u popečke 10 cm široke, ne više od 2,5 cm debele. Stavite na list papira dehidratora i dehidrirati na 42 stupnjeva 5-6 sati. Ispadne 8 - 9 popečaka.
Poslužite uz salatu, rajčice, klice alfa alfa ili narezani crveni luk. U slast!
Napomena: Ako nemate dehidrator možete koristiti pećnicu. Savite na masni papir i dehidrirajte na najmanjoj temperaturi sa polu otvorenom pećnicom da ventilira. U pećnici će biti nešto prije gotovo.
Vege peciva:
2 1/2 šalice proklijane kamut pšenice (to je 1 šalica suhe pšenice)
1/2 žličice soli
1/2 šalice vode
2 žlice maslinovog ulja
1 1/2 šalica mljevenog zlatnog lana
Popečci od gljiva:
2 šalice mrkve
2 šalice smeđih šampinjona gljiva (Portobello) ili običnih šampinjone
1 šalica luka
1 šalica oraha, namakanih i miksati dok je još mokro u brašno
1/2 šalice sjemenki bundeve, namakano i miksati dok je još mokro u brašno
1/4 šalice vode
1/4 šalica nama Shoyu
1 žličica kadulje
1 žličica mažurana
1 žličica timijana
1 šalica zobenog brašna, sirovog ili 3/4 šalica lana, mljevenog u brašno
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar