Kategorije
Početna Recepti Vegeburgeri
Ana Janjatović Zorica

Vegeburgeri

Probaj ukusne vegeburgere sa zelenom lećom, finim začinima i umakom od senfa i kurkume. 

60min
Jednostavna priprema
Datum objave: 15.04.2016

U kuhanu izgnječenu leću dodajte zobene pahuljice, češnjak, peršin, dimljeni tofu i sol. Dobro promiješajte i oblikujte okrugle, plosnate oblike. Ova količina leće dovoljna je za 12 burgera promjera 5 cm, a debljine malo manje od 1 cm. Zagrijte pećnicu na 180°C i ispecite burgere 10 minuta, pa ih okrenite na drugu stranu i pecite još 10 minuta. Poslužite uz umak.

Za fotografiju je zaslužan Dag Oršić, a za stiliziranje hrane Željka Fordren Jambrešić
Preuzeto iz kuharice Mahunarke, autorice Ana Janjatović Zorica

Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

Vegeburgeri

1 šalica kuhane  zelene leće
3-4 žlice sitnih zobenih pahuljica
3-4 češnja češnjaka
vezica lista peršina
1/2 šalice dimljenog tofua
2 žlice maslinovog ulja
Sol

Umak

3 žlice zobenog ili sojinog vrhnja
1 žličica kvalitetnog senfa
1/2 žličice kurkume

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)