Naruči putem weba te preuzmi i plati paket u odabranoj trgovini!
0800 246 246
3 (3) Podsjetnik (0)

(0)

Košarica (0)
Svi proizvodi
Početna Recepti Vegeburgeri

Vegeburgeri

U kuhanu izgnječenu leću dodajte zobene pahuljice, češnjak, peršin, dimljeni tofu i sol. Dobro promiješajte i oblikujte okrugle, plosnate oblike. Ova količina leće dovoljna je za 12 burgera promjera 5 cm, a debljine malo manje od 1 cm. Zagrijte pećnicu na 180°C i ispecite burgere 10 minuta, pa ih okrenite na drugu stranu i pecite još 10 minuta. Poslužite uz umak.

Za fotografiju je zaslužan Dag Oršić, a za stiliziranje hrane Željka Fordren Jambrešić
Preuzeto iz kuharice Mahunarke, autorice Ana Janjatović Zorica

Vrijeme pripreme 60 min
Složenost Jednostavna priprema
Sastojci 10 sastojaka

Vegeburgeri

1 šalica kuhane  zelene leće
3-4 žlice sitnih zobenih pahuljica
3-4 češnja češnjaka
vezica lista peršina
1/2 šalice dimljenog tofua
2 žlice maslinovog ulja
Sol

Umak

3 žlice zobenog ili sojinog vrhnja
1 žličica kvalitetnog senfa
1/2 žličice kurkume

Na vrh