Voćne kocke sa spirulinom
bio&bio ambasadorica Iva Savić koju ćeš pronaći na Instagram profilu @culinarypostcards, pripremila je slatke kocke s raw podlogom od badema i spiruline s ukusnim voćnim želeom od borovnica.
30min
Jednostavna priprema
Datum objave:
30.09.2021
- Sve sastojke za podlogu stavi u blender pa postepno blendaj dok dobiješ kompaktnu smjesu s vidljivim komadićima badema.
- Podlogu utisni u manji četvrtasti kalup i stavi u hladnjak dok pripremiš voćni žele.
- Borovnice i vodu dobro izblendaj pa ih premjesti u lonac. Dodaj šećer i počni zagrijavati.
- U malo vode razmuti agar agar, potom dodaj u lonac s borovnicama te kuhaj 5 minuta, uz miješanje. Pusti da se malo ohladi prije nego preliješ preko podloge.
- Voćne kocke drži u hladnjaku dok se žele potpuno ne stisne, najbolje nekoliko sati ili tijekom noći.
Istaknuti sastojci su dovoljni za 12 voćnih kocaka.
Podloga:
- 140 g badema
- 2 medjool datulje
- ½ žlice ekstra djevičanskog kokosovog ulja
- ½ žličice havajske Spiruline u prahu
Za voćni žele:
- 300 g smrznutih borovnica
- 100 ml vode
- 1 žlica brezinog šećera
- 1 žličica agar agara u prahu
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar