Sameljemo voće u mikseru u glatku kašu i to pojedinačno ili možemo iskombirati dvije različite vrste voća. Razmažemo je na debljinu od 0,5 cm na nauljeni papir za pečenje. Prebacimo papir s voćem na lim. Voće je najbolje sušiti u pećnici cijelu noć na 70°C. Upravo je zato to najbolje raditi u petak ili subotu navečer, tako da imamo sve spremno za radionicu s djecom vikendom prijepodne :) Ako nemamo vremena, može i na 160 °C 2 sata ili malo duže, ovisno o tome koliko je voće vlažno.
Sloj voća mora biti mek i čvrst. Položimo voće na dasku za rezanje i tada na red dolaze klinci! Pustite ih da pomoću kalupa ili tupog noža za jelo izrezuju željene oblike (četverokuti, trokuti, krugovi...). Zabava je zagarantirana, a i djeca će danima uživati u zdravim slatkišima koje su sami kreirali. Bombone čuvajte u staklenoj posudi s dobrim zatvaračem. Uživajte!
Lajkajte Hrvojevu Facebook stranicu Greencajg :)
0,5 -1 kg različitog sušenog voća (marelice, smokve, datulje i sl.)
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar