Naruči putem weba te preuzmi i plati paket u odabranoj trgovini!
0800 246 246
3 (3) Podsjetnik (0)

(0)

Košarica (0)
Svi proizvodi
Početna Recepti Vrući čoko punč

Vrući čoko punč

Sve sastojke za mlijeko od oraščića, osim vode, dodajte u jaki blender. Potom dodajte jedan dio vode i sve smiksajte. Postepeno razrjeđujte mlijeko od oraščića dodavanjem ostatka vode (ovisno o tome koliko želite da mlijeko bude gusto). Mlijeko zagrijte. Čokoladu otopite na pari. Pomiješajte kakao i brezin šećer.

Odvojite malo vrućeg mlijeka te dodajte u smjesu kakaa i šećera pa dobro promiješajte te kremi dodajte otopljenu čokoladu, mirin i kokosovo ulje. Kremu izlijte nazad u blender (zajedno s mlijekom) te sve izblendajte.

Kokosovu kremu miksajte mikserom kako biste dobili gusti šlag. Na čokoladnu kremu stavite punu jušnu žlicu kokosovog šlaga, posipajte malo kurkume, đumbira i cimeta u prahu te malo brezinog šećera i uživajte u potpuno novom doživljaju vruće čokolade.

Radionica "Čokofest bez grižnje savjesti"

Pridruži se Vlatki na čokoladnoj radionici 8.2. od 17 do 19 sati u zagrebačkoj Makronovi. Vidi recepte koje ćemo spravljati, kušati i predbilježi se jer za čokoladne radionice se uvijek traži mjesto više! 

Vrijeme pripreme 15 min
Složenost Jednostavna priprema
Sastojci 19 sastojaka

Sastojci za mlijeko od indijskih oraščića:

1 šalica indijskih oraščića namočenih preko noći
3 šalice vode
1 žličica praha vanilije
1 žlica brezinog šećera

Sastojci za čokoladnu kremu:

2 žlice kakao praha
100 grama veganske čokolade za kuhanje
malo brezinog šećera (po želji)
1 žlica rižinog začina (mirina)
2 žličice djevičanskog kokosovog ulja 

Za šlag i ukrašavanje:

Punomasna kokosova krema
Kurkuma, cimet i đumbir u prahu

Na vrh