Sve sastojke za mlijeko od oraščića, osim vode, dodajte u jaki blender. Potom dodajte jedan dio vode i sve smiksajte. Postepeno razrjeđujte mlijeko od oraščića dodavanjem ostatka vode (ovisno o tome koliko želite da mlijeko bude gusto). Mlijeko zagrijte. Čokoladu otopite na pari. Pomiješajte kakao i brezin šećer.
Odvojite malo vrućeg mlijeka te dodajte u smjesu kakaa i šećera pa dobro promiješajte te kremi dodajte otopljenu čokoladu, mirin i kokosovo ulje. Kremu izlijte nazad u blender (zajedno s "mlijekom") te sve izblendajte.
Kokosovu kremu miksajte mikserom kako biste dobili gusti šlag. Na čokoladnu kremu stavite punu jušnu žlicu kokosovog šlaga, posipajte malo kurkume, đumbira i cimeta u prahu te malo brezinog šećera i uživajte u potpuno novom doživljaju vruće čokolade.
Sastojci za "mlijeko" od indijskih oraščića:
- 1 šalica indijskih oraščića namočenih preko noći
- 3 šalice vode
- 1 žličica praha vanilije
- 1 žlica brezinog šećera
Sastojci za čokoladnu kremu:
- 2 žlice kakao praha
- 100 grama veganske čokolade za kuhanje
- malo brezinog šećera (po želji)
- 1 žlica rižinog začina (mirina)
- 2 žličice djevičanskog kokosovog ulja
Za šlag i ukrašavanje:
- Punomasna kokosova krema
- Kurkuma, cimet i đumbir u prahu
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar