Sastojke za izradu tijesta dodamo po navedenom redoslijedu i umijesimo meko tijesto. Podijelimo na 3 dijela i ostavimo pokriveno krpom na toplome da odstoji 1/2sata.
- Za nadjev pirjati jabuke s prstohvatom soli na malo vode. Dodati suhe marelice, smanjiti vatru i kuhati otprilike 15 minuta. Otklopiti i kuhati još 5-10min dok voda ne ispari. Dodati sve ostale sastojke, te promiješati i ohladiti.
- Za glazuru pomiješati rogač prah, smeđi šećer i margarin. Sve zajedno rastopiti i malo po malo dodati vode. Ako je pregusto, dodati još malo vode.
- Razvaljati 1/3 tijesta, na nju namazati pola nadjeva. Razvaljati drugu trećinu tijesta i namazati drugu polovinu nadjeva. Razvaljati zadnju trećinu tijesta. Malo izbosti vilicom i peći pola sata na 200°C stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici. Preliti glazurom od rogača. Posuti mljevenim orasima. Dobro ohladiti i rezati na kocke.
Dobar tek!
Tijesto:
- 400g brašna T 850
- 250g margarina (bez trans masnih kiselina)
- 1 vrećica suhog kvasca
- malo soli
- 2 žlice smeđeg šećera ili agava sirupa
- 1 jogurt (Sojade ili organski kravlji čvrsti)
- po potrebi malo mlake vode
Nadjev:
- 5 jabuka (slatko kiselih) naribanih na krupni ribež
- 2 žlice smeđeg šećera ili agava sirupa po želji
- 100g suhih marelica (sitno narezanih)
- prstohvat soli
- 2-3 žlice pšeničnih klica
- 1 šalica mljevenih oraha
- vanilin šećer
- korica 1 eko limuna
- cimet po želji
Glazura:
- 100g praha od rogača
- 2 žlice smeđeg šećera
- 80g margarina
- 1 dcl vode
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar