Sastojke za izradu tijesta dodamo po navedenom redoslijedu i umijesimo meko tijesto. Podijelimo na 3 dijela i ostavimo pokriveno krpom na toplome da odstoji 1/2sata.
Za nadjev pirjati jabuke s prstohvatom soli na malo vode. Dodati suhe marelice, smanjiti vatru i kuhati otprilike 15 minuta. Otklopiti i kuhati još 5-10min dok voda ne ispari. Dodati sve ostale sastojke, te promiješati i ohladiti.
Za glazuru pomiješati rogač prah, smeđi šećer i margarin. Sve zajedno rastopiti i malo po malo dodati vode. Ako je pregusto, dodati još malo vode.
Razvaljati 1/3 tijesta, na nju namazati pola nadjeva. Razvaljati drugu trećinu tijesta i namazati drugu polovinu nadjeva. Razvaljati zadnju trećinu tijesta. Malo izbosti vilicom i peći pola sata na 200°C stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici. Preliti glazurom od rogača. Posuti mljevenim orasima. Dobro ohladiti i rezati na kocke.
Dobar tek!
Tijesto:
400g brašna T 850
250g margarina (bez trans masnih kiselina)
1 vrećica suhog kvasca
malo soli
2 žlice smeđeg šećera ili agava sirupa
1 jogurt (Sojade ili organski kravlji čvrsti)
po potrebi malo mlake vode
Nadjev:
5 jabuka (slatko kiselih) naribanih na krupni ribež
2 žlice smeđeg šećera ili agava sirupa po želji
100g suhih marelica (sitno narezanih)
prstohvat soli
2-3 žlice pšeničnih klica
1 šalica mljevenih oraha
vanilin šećer
korica 1 eko limuna
cimet po želji
Glazura:
100g praha od rogača
2 žlice smeđeg šećera
80g margarina
1 dcl vode
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar