- Pripremite datulje – Nakon što omekšaju u toploj vodi, izmiksajte ih u pastu pomoću blendera.
- Pomiješajte suhe sastojke – U velikoj zdjeli sjedinite zobene pahuljice, mljeveni zlatni lan, orašaste plodove, suho voće, cimet i sol.
- Dodajte mokre sastojke – U suhu smjesu dodajte pastu od datulja, med i kokosovo ulje. Dobro promiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
- Oblikujte pločice – Utisnite smjesu u pravokutni pleh obložen papirom za pečenje. Dobro pritisnite žlicom ili rukama kako bi se smjesa sjedinila.
Pečenje ili hlađenje:
- Ako želite hrskavije pločice, pecite ih u pećnici na 160°C oko 15 minuta.
- Ako ih želite sirove, stavite pleh u hladnjak na najmanje 2 sata, a zatim ih narežite na pločice.
Čuvanje – Pločice čuvajte u zatvorenoj posudi u hladnjaku do 7 dana.
Savršene su kao zdrav međuobrok ili ako vam je potrebna dodatna energija prije treninga!
- 1 šalica zobenih pahuljica
- ½ šalice mljevenog zlatnog lana
- ½ šalice nasjeckanih oraha ili badema
- ½ šalice datulja (bez koštica, namočenih u toploj vodi 10 min)
- 2 žlice meda ili javorovog sirupa
- 2 žlice kokosovog ulja (otopljenog)
- 1 žličica cimeta
- ½ šalice nasjeckanog suhog voća (brusnice, marelice ili grožđice)
- Prstohvat soli
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar