Datum objave:
15.09.2023
- Upalite pećnicu na 190*C.
- Sameljite heljdu, suncokretove i lanene sjemenke te pomiješajte sa svim ostalim suhim sastojcima.
- Dodajte maslinovo ulje i vodu, umijesite tijesto te oblikujte u kuglu koju pospite dodatno sa tapioka brašnom.
- Podijelite tijesto u dva dijela i ostavite da odmara dok pripremate nadjev.
- Na malo maslinovog ulja prodinstajte sitno sjeckani luk i poriluk. Dodajte svježi špinat i kopar, maknite s vatre, posolite i popaprite, dodajte jogurt, dobro promiješajte i ostavite da se prohladi.
- Tijesto razvucite pomoću razvijača za tijesto na papiru za pečenje.
- Na jednu koru nanesite nadjev, pažljivo preklopite drugom korom i zatvorite krajeve tijesta pomoću vilice. Ovdje se možete koristiti silikonskim podlogama, papirom za pečenje ili podlošcima za dehidrator.
- Pitu stavite peći 30-ak minuta. Gotovu premažite s malo maslinovog ulja i ostavite da se malo ohladi i poslužite.
Pita je ukusna jednako topla i hladna.
Tijesto
- 2 šalice suncokretovih sjemenki
- 2 šalice heljde
- ½ šalice zlatnog lana
- 2 šalice vode
- 4 žlice maslinovog ulja
- 2 žličice češnjaka u prahu
- ½ žličice dimljene crvene paprike
- ¼ žličice zelenog papra (po želji)
- 1 žličica soli
- 4 žlice tapioka brašna
Nadjev
- 600g špinata
- 300g poriluka
- 1 glavica crvenog luka
- svježi kopar
- 3 žlice maslinovog ulja
- 3 žlice sojinog jogurta
- sol, papar
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar