Kategorije
Početna Recepti Zeleni curry i nori tofu bowl
Amy Lanza

Zeleni curry i nori tofu bowl

30min
Jednostavna priprema
Datum objave: 30.04.2024

Ove zdjelice sa zelenim curryjem i nori tofuom kremaste su, živopisne i prepune povrća. Pune su okusa, biljnih proteina i spremne su za samo 30 minuta, što ih čini izvrsnim obrokom kroz užurbani radni tjedan.

Umak je bogat i kremast, ali i lagano osvježavajući, zbog čega se savršeno slaže s hrskavim tofuom prekrivenim norijem. To čini tofu zlatnim i blago hrskavim izvana dok se peče, a ne prži. U ovom receptu ima nekoliko elemenata, ali sve se lako slaže s nekoliko koraka i ukusno je.

Postupak

Zagrijte pećnicu na 160 °C (ventilator)/180°C i obložite jedan veliki ili dva manja lima za pečenje papirom za pečenje.

Za nori tofu: zdrobite ili sitno nasjeckajte Chilli Seaveg Crispies na male komadiće i stavite ih u plitku zdjelu. Narežite tofu na kockice i zatim ih bacite u nori kako biste ih ravnomjerno obložili. Stavite na lim za pečenje i premažite ili poprskajte uljem. Pecite 20-25 minuta, okrenite ih na pola pečenja i dodajte malo ulja. Tofu će postati zlatno smeđi i hrskavi.

U međuvremenu napravite zeleni curry umak: zagrijte sezamovo ulje u velikoj neprijanjajućoj tavi i kad je postane vruća, dodajte mladi luk, češnjak, đumbir, tikvicu i brokulu i pržite 5-10 minuta, dok povrće ne omekša. Sada dodajte grašak, kokosovo mlijeko, miso pastu, soja umak i tahini. Dovedite do laganog vrenja i pirjajte s poklopcem 10 minuta. Netom prije nego što se vrijeme kuhanja završi, umiješajte špinat i limetu.

Prebacite zeleni curry u blender i obradite dok smjesa ne postane glatka.

Kuhajte rezance prema uputama na pakiranju, stavljajući brokulu preko vrha tave u cjedilo kako biste ih istovremeno pirjali (trebat će im samo 2-3 minute). Ocijedite i isperite rezance hladnom vodom kako biste ih zaustavili u kuhanju.

Za serviranje: ulijte zeleni curry umak u zdjelice i dodajte rezance i nori tofu. Poslužite s brokulom, malo mladog luka, dodatnim Chilli Seaveg Crispiesom, rezanim čilijem, ukiseljenim đumbirom, sjemenkama sezama i biljem.

Uživajte odmah ili pustite da se ohladi i pohranite u zatvorenoj posudi u hladnjaku 1-2 dana te konzumirajte hladno ili zagrijte u tavi. 

Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

Sastojci

Nori Tofu:

  • 1 pakiranje Clearspring Chilli Seaveg Crispies
  • 200 g ekstra čvrstog tofua
  • Ulje za pečenje

 

Zeleni curry umak:

  • 1 žlica Clearspring sezamova ulja
  • 2 mlada luka, narezana
  • 2 češnja češnjaka, zgnječena
  • Komadić đumbira veličine palca, oguljen i nariban
  • 1 tikvica, sitno nasjeckana
  • 200 g (1/2 glave) brokule, s peteljkom, sitno nasjeckane
  • 160 g smrznutog graška
  • 1 limenka (400 ml) Clearspring kokosovog mlijeka
  • 1 žlica Clearspring smeđeg rižinog misa
  • 1 žlica Clearspring tamari soja umaka
  • 2 žlice bijelog tahinija od sezama
  • 50 g baby špinata
  • 1 limeta, iscijeđena
  • Sol i papar

 

Zdjelice:

  • 1 pakiranje (200 g) Clearspring širokih udon rezanaca, ili slično
  • 100 g brokule
  • 1 mladi luk, narezan
  • Clearspring Chilli Seaveg Crispies
  • Rezani čili
  • Nori ukiseljeni đumbir
  • Svježi korijander ili peršin

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)