Ove zdjelice sa zelenim curryjem i nori tofuom kremaste su, živopisne i prepune povrća. Pune su okusa, biljnih proteina i spremne su za samo 30 minuta, što ih čini izvrsnim obrokom kroz užurbani radni tjedan.
Umak je bogat i kremast, ali i lagano osvježavajući, zbog čega se savršeno slaže s hrskavim tofuom prekrivenim norijem. To čini tofu zlatnim i blago hrskavim izvana dok se peče, a ne prži. U ovom receptu ima nekoliko elemenata, ali sve se lako slaže s nekoliko koraka i ukusno je.
Postupak
Zagrijte pećnicu na 160 °C (ventilator)/180°C i obložite jedan veliki ili dva manja lima za pečenje papirom za pečenje.
Za nori tofu: zdrobite ili sitno nasjeckajte Chilli Seaveg Crispies na male komadiće i stavite ih u plitku zdjelu. Narežite tofu na kockice i zatim ih bacite u nori kako biste ih ravnomjerno obložili. Stavite na lim za pečenje i premažite ili poprskajte uljem. Pecite 20-25 minuta, okrenite ih na pola pečenja i dodajte malo ulja. Tofu će postati zlatno smeđi i hrskavi.
U međuvremenu napravite zeleni curry umak: zagrijte sezamovo ulje u velikoj neprijanjajućoj tavi i kad je postane vruća, dodajte mladi luk, češnjak, đumbir, tikvicu i brokulu i pržite 5-10 minuta, dok povrće ne omekša. Sada dodajte grašak, kokosovo mlijeko, miso pastu, soja umak i tahini. Dovedite do laganog vrenja i pirjajte s poklopcem 10 minuta. Netom prije nego što se vrijeme kuhanja završi, umiješajte špinat i limetu.
Prebacite zeleni curry u blender i obradite dok smjesa ne postane glatka.
Kuhajte rezance prema uputama na pakiranju, stavljajući brokulu preko vrha tave u cjedilo kako biste ih istovremeno pirjali (trebat će im samo 2-3 minute). Ocijedite i isperite rezance hladnom vodom kako biste ih zaustavili u kuhanju.
Za serviranje: ulijte zeleni curry umak u zdjelice i dodajte rezance i nori tofu. Poslužite s brokulom, malo mladog luka, dodatnim Chilli Seaveg Crispiesom, rezanim čilijem, ukiseljenim đumbirom, sjemenkama sezama i biljem.
Uživajte odmah ili pustite da se ohladi i pohranite u zatvorenoj posudi u hladnjaku 1-2 dana te konzumirajte hladno ili zagrijte u tavi.
Sastojci
Nori Tofu:
- 1 pakiranje Clearspring Chilli Seaveg Crispies
- 200 g ekstra čvrstog tofua
- Ulje za pečenje
Zeleni curry umak:
- 1 žlica Clearspring sezamova ulja
- 2 mlada luka, narezana
- 2 češnja češnjaka, zgnječena
- Komadić đumbira veličine palca, oguljen i nariban
- 1 tikvica, sitno nasjeckana
- 200 g (1/2 glave) brokule, s peteljkom, sitno nasjeckane
- 160 g smrznutog graška
- 1 limenka (400 ml) Clearspring kokosovog mlijeka
- 1 žlica Clearspring smeđeg rižinog misa
- 1 žlica Clearspring tamari soja umaka
- 2 žlice bijelog tahinija od sezama
- 50 g baby špinata
- 1 limeta, iscijeđena
- Sol i papar
Zdjelice:
- 1 pakiranje (200 g) Clearspring širokih udon rezanaca, ili slično
- 100 g brokule
- 1 mladi luk, narezan
- Clearspring Chilli Seaveg Crispies
- Rezani čili
- Nori ukiseljeni đumbir
- Svježi korijander ili peršin
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar