Datum objave:
27.12.2023
Priprema:
- Uključite pećnicu na 190*C.
- Za tijesto sameljite zobene pahuljice, bučine sjemenke i zlatni lan te izmiješajte zajedno sa svim ostalim suhim sastojcima. Dodajte vodu i maslinovo ulje i umijesite tijesto. Ostavite da odstoji dok pripremate nadjev.
- Za nadjev rukama usitnite tofu, dodajte grčki jogurt, prehrambeni kvasac i sol te dobro izmiješajte.
- Blitvu ili raštiku operite i uklonite stabljiku te sitno isjeckajte. Dodajte u nadjev i dobro izmiješajte.
- Tijesto razvucite pomoću razvijača za tijesto. Ukoliko vam se tijesto lijepi za podlogu pospite malo s aru prahom ili tapioka brašnom.
- Pripremite okrugli kalup za rezanje promjera 10cm od kojeg ćete moći izrezati ukupno 15 kružnica.
- Svaku nadjenite s malo nadjeva, zatvorite prstima formirajući male mjesece i stavite peći 25 minuta.
- Pečene mjesece po želji pokapajte s malo maslinovog ulja.
- Servirajte tople ili hladne uz malo grčkog jogurta i mladog luka, a zbog dekorativnog elementa dodajte i malo majčice i zelenog povrća koje vam se nađe u hladnjaku.
- Eventualne ostatke čuvajte u hladnjaku iako teško je povjerovati da će ostati koji i za dan poslije. :)
Sastojci za tijesto:
- 1 šalica zobenih pahuljica
- 1 šalica bučinih sjemenki
- ½ šalice zlatnog lana
- 1 žlica psilijum praha
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 šalica vode
- 1 žličica soli
Sastojci za nadjev:
- 150g svježeg tofua
- 4-5 listova blitve ili raštike
- ½ šalice Soyade grčkog jogurta
- ¼ šalice prehrambenog kvasca
- 1 žličica soli
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar